Raidījums: RP par Rīgas mēra amata kandidātu vēlas Bondaru • IR.lv

Raidījums: RP par Rīgas mēra amata kandidātu vēlas Bondaru

38
Mārtiņš Bondars. Foto: Evija Trifanova, LETA

Diezgan droši, ka RP Rīgas pašvaldības vēlēšanās startēs atsevišķi, nevis kopā ar “Vienotību”

Reformu partija (RP) kā savu Rīgas mēra amata kandidātu vēlētos redzēt bezpartijisko bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Mārtiņu Bondaru, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma “Panorāma” rīcībā esošā neoficiālā informācija.

RP Rīgas nodaļas kopsapulcē rītvakar paredzēts diskutēt par RP startu Rīgas pašvaldības vēlēšanās. Kopsapulcē paredzēts apspriest jautājumus, kas saistīti ar pašvaldību vēlēšanām, proti, programmu un partijas līderi vēlēšanās Rīgā, aģentūrai LETA iepriekš sacīja RP izpilddirektors Ivo Valdovskis.

Kā vēsta “Panorāma”, neoficiāli minētais iespējamais Rīgas mēra amata kandidāts, pašreizējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts no kandidēšanas atteicies. Tāpēc partijā tiekot pieļauts, ka mēra amata kandidāts varētu arī nebūt RP biedrs un esot vēlme pierunāt Bondaru.

Raidījums norāda, ka rīt paredzētajā RP kopsapulcē konkrēts mēra amata kandidāts varētu arī netikt nosaukts un pieņemt lēmumu, ka pieļaujamas iespējas sākt sarunas ar bezpartijisku kandidātu.

“Panorāma” arī vēsta, ka esot gandrīz droši, ka RP Rīgas pašvaldības vēlēšanās startēs atsevišķi un neatsauksies “Vienotības” piedāvājumam par kopīgu startu.

Lai gan RP valde un dome pieņēmušas lēmumu neveidot kopēju sarakstu ar partiju “Vienotība” startam Rīgas domes vēlēšanās, partijas līderis Valdis Zatlers tomēr šādu iespēju neizslēdza.

RP vēl nav izvirzījusi savu kandidātu Rīgas mēra amatam, savukārt “Vienotības” kandidāte šim amatam ir Sarmīte Ēlerte, bet nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK – Baiba Broka.

Pašvaldību vēlēšanas notiks šogad 1.jūnijā.

 

Komentāri (38)

oktaavs 02.01.2013. 21.35

Atsevišķs RP starts ir viņu pēdējais jebkurās vēlēsanās. Kandidātu uzvārdiem nav nozīmes.
Ja tas ir mērķis un latviešu balsu noslaukšana par labu SC, tad – veiksmi ! Lai ir pēdējais. :)

+17
-6
Atbildēt

3

    dace_roze_lmt_lv > oktaavs 02.01.2013. 23.37

    “klishinj SC+GKR iegūstot 51% balsu, zaudētāji būs ne tikai RP, bet arī Vienotība, VL/TBLNNK. Un, iespējams, neatgriezeniski.”

    – Приятно почитать комментарий умного латыша. Надеюсь, что так и будет. Вашими бы устами да мёд пить, как у нас, среди русских Латвии, говорят.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ezis > oktaavs 02.01.2013. 22.01

    SC+GKR iegūstot 51% balsu, zaudētāji būs ne tikai RP, bet arī Vienotība, VL/TBLNNK. Un, iespējams, neatgriezeniski.

    Žēl, ka šitā viens otru noniecinam tā vietā, lai sadarbotos un ietu uz kopīgu mērķi.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > oktaavs 02.01.2013. 23.07

    klishinj
    “SC+GKR iegūstot 51% balsu, zaudētāji būs ne tikai RP”

    Ja neiegūst, Putina piesmietā Zatlera iespējamie 5% pašā reizē.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

Tatjana Vitze 03.01.2013. 01.03

Manās acīs Pavļuts kā politiķis aug ar katru savu nākamo gājienu viennozīmīgi. Tagad neizgāzīsies bezjēdzīgā kandidatūrā, pavaāks vel pieredzi un dienās būs viens no labākajiem premjeriem.

+15
-4
Atbildēt

0

mariam 03.01.2013. 06.31

Nu, vispār gaidīju no RP kādu gudrāku izvēli. It kā jau var mēģināt saprast, ka RP Bondarā saredz tādu kā Ušakova līmeņa personu – smuki izskatās, smuki saģērbts, smuki smaida.. bet nu, šajos nezcik tur desmit vai cik gados, kopš Bondars grozās tais aprindās, regulāri kandidē uz dažādiem svarīgiem amatiem, vai nu – vismaz kandidē uz kandidēšanu – nu visā šajā laikā nav iznācis no viņa dzirdēt nevienu oriģinālu domu, nu nevienu sakarīgu lietu neatceros, ko viņš būtu teicis, klajā nācis.. nu, it kā pazīstams viņš jau sen, bet ka būtu arī kāds saturs – kaut kā nav manīts..

Nu, iespējams, RP iedomājas, ka tā tik tāda sabiedrisko attiecību vaina, – sak, bišķi piestrādās un būs tāds pats kā Ušakovs.. nu, vispār esmu nedaudz izbrīnīts, ka RP šitā sevi noraksta. Izskatās pēc tādas rotaļāšanās, – visiem, redz, skaidrs jau, ka domes priekšsēdi nekādi nebūs no RP, tad nu vismaz pajauksim gaisu mazliet.

+11
-1
Atbildēt

1

    silvija_vitina > mariam 03.01.2013. 12.27

    gribēju kaut ko gudru uzrakstīt, bet nu viss ir pateikts. Varu tikai pievienoties.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu