Ir jautā • IR.lv

Ir jautā

6

Kā vērtējat premjera un prezidenta Jaungada apsveikuma runu?


Ainārs Ščipčinskis,
reklāmas aģentūras McCann Worldgroup īpašnieks:

Dombrovska runu saturs vienmēr bijis konkrēts un balstīts tēmās, par kurām gatavs uzņemties atbildību. Šogad varēja saklausīt plašāku tēmu loku – skaidri iezīmēja ziemeļvalstu attīstību kā paraugu un eiro ieviešanu kā ģeopolitisku mērķi. Tomēr labai līdera runai ir jābūt arī iedvesmojošai. Ne prezidents, ne premjers iedvesmotāja lomu neuzņēmās.

Pēteris Strautiņš, DNB bankas ekonomikas eksperts:

Dombrovska runa bija emocionāli pārliecinošākā no līdz šim dzirdētajām. Par ekonomiku bija tikai viens skaitlis, bet tas attiecās nevis uz abstraktām lietām, bet uz darbavietu skaita kāpumu pērn, kas ir cilvēciski un saprotami. Viņš uzsvēra svarīgāko par 2013.gadu ekonomikā – pieaugot nodarbinātībai, izaugsmes augļus varēs baudīt lielāks cilvēku skaits.

Daina Jāņkalne, TV žurnāliste:

Klausoties Dombrovski, drošības sajūta mani nepameta, taču, ja runa būtu tikai piecas minūtes gara, varētu priecāties par kompaktu uzstāšanos. Premjeram būtu palicis laiks kādam smaidam. Andris Bērziņš bija atteicies no atbildības smaguma, ko uzliktu Valsts prezidenta runa pusnaktī. Tā vietā nolasīja dzejas pantiņu un lakonisku vēlējumu no «vienkārši līdzcilvēks» pozīcijām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu