Zviedriem aplikācija pret muļķību rakstīšanu sociālajos tīklos dzērumā • IR.lv

Zviedriem aplikācija pret muļķību rakstīšanu sociālajos tīklos dzērumā

43

45% zviedru vecumā no 18 līdz 35 gadiem ir izmantojuši sociālo tīklu “Facebook” reibumā

Zviedru dzeršanas mazināšanas projektā “IQ” radīta viedtelefona “iPhone” aplikācija, kas pārbauda, vai lietotājs ir spējīgs izmantot sociālos tīklus, nesarakstot muļķības dzērumā, ziņo zviedru informācijas tehnoloģiju portāls “Computer Sweden”.

Aplikāciju, kas pieejama tikai zviedru valodā, sauc “Fyllefilter” (dzēruma filtrs), un tā pārbauda lietotāja motoriku, loģisko domāšanu u.tml., lai konstatētu, vai cilvēks nav pārmērīgi dzēris, raksta “Nozare.lv”.

“IQ” mājaslapā rakstīts, ka 45% zviedru vecumā no 18 līdz 35 gadiem ir izmantojuši sociālo tīklu “Facebook” reibumā.

Mājaslapā ir arī “Fyllefilter” interneta versijā, kas pārbauda, vai lietotājs mazāk nekā 10 sekundēs ar datora peli vai “noķert” odu, kas parādās datora displejā. Ja tas izdodas, lapa paziņo, ka cilvēks var droši doties sociālajos tīklos.

Alkohola lietošanas mazināšanas projekta gaitā jau agrāk ir izstrādāta aplikācija “Fyllekameran” (Dzērāju kamera). Tā darbojas, noregulējot taimeri uz brīdi, kad vakara svinēšanas gaitā varētu būt “ragi dūņās”. Tad “iPhone” trauksme iezvanās, un lietotājs vai cits iedzeršanas dalībnieks var sākt filmēt notiekošo. Pēc 12 stundām telefons atkal iezvanās un var noskatīties iepriekšējās nakts nedarbus.

Pamācības video klipā, kas redzams “IQ” mājaslapā, taimeris tiek noregulēts uz plkst.2:00. Tajā brīdī lietotājs ir uzvilcis nakts stundai nepiemērotas lielas, iespējams, sieviešu, saules brilles un pie dzīru galda līgodamies, skaļi, bet nesakarīgi klaigā rupjības angļu un zviedru valodā.

“IQ” kustība atbalsta dažādus projektus, kuru mērķis ir mazināt alkohola lietošanu Zviedrijā, mācīt mērenību un atturēt nepilngadīgos no dzeršanas, tāpat arī izglītot vecākus un pilngadīgus ģimenes locekļus un draugus nepirkt alkoholiskos dzērienus nepilngadīgajiem.

“IQ” mājaslapā skaidrots, ka kustību atbalsta zviedru alkohola mazumtirdzniecības monopola “Systembolaget” meitasuzņēmums “IQ-initiativet AB”, kas dibināts 2005.gadā, lai mazinātu alkohola patēriņu valstī.

 

Komentāri (43)

juhans 31.12.2012. 17.48

Grūti iedomāties, ka šādi pasākumi varētu samazināt dzeršanu. Tas vairāk atgādina mēģinājumu pakasīt ausi ar kājas īkšķi. Bet viena lieta gan. Nekad neesmu varējis saprast un nekur neesmu redzējis vai dzirdējis skaidrojumu, kāpēc Godmanis savas pirmās premjerēšanas laikā pat nemaz nepieminēja valsts alkohola monopola iespēju. Kas pret to toreiz būtu protestējis?

+1
0
Atbildēt

4

    juhans > juhans 31.12.2012. 22.39

    …valstij, pēc idejas, nedrīkst piederēt pilnīgi nekas materiālā ziņā…

    Un ziemeļvalstis – Norvēģija, Zviedrija – tās nav valstis?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > juhans 02.01.2013. 01.43

    o_ja3_14 _..Godmanis savas pirmās premjerēšanas laikā pat nemaz nepieminēja valsts alkohola monopola iespēju…_
    ~~~~~~
    es ticu ka pienaks ta reize kad Godmanim mes daudz jautajumus varesim uzdot, – ja vien vinja sieva Petersone-Godmane neiesedisies Valsts Kontroliera amata.
    tas ko tu tagad runa ir interesanti. 90-tajos gados mes Krieviju varetu nodzirdit ar saviem kvieshiem, kartupeljiem un cukurbietem, protams, – ja vien mums celja nebutu Godmanis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis > juhans 01.01.2013. 00.26

    IT SEVIŠĶI šīs valstis NAV ultra liberālās ekonomikas :D
    Izteikti ultra liberāla ekonomikā ir ASV – kādas tur tagad ir ekonomikas problēmas, šķiet, nav noslēpums. Tāpat, kāda noslāņošanās utt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis > juhans 31.12.2012. 20.42

    Viņš tak pats lielās ka esot ultra liberālis. Bet tiem viena no pamatnostādnēm ir, ka valstij, pēc idejas, nedrīkst piederēt pilnīgi nekas materiālā ziņā. Tikai likumdošana. Visu pārējo var iepirkt no ārpakalpojumu sniedzējiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

grandpashabet 15.10.2021. 21.30

Zviedriem aplikācija pret muļķību rakstīšanu sociālajos tīklos dzērumā

http://nomarec.com/2020/06/25/nollywood-in-tears-as-another-actress-bose-adewoyin-dies/

0
0
Atbildēt

0

meritroyalbet 13.10.2021. 15.34

Zviedriem aplikācija pret muļķību rakstīšanu sociālajos tīklos dzērumā

https://nitter.artist.cx/FarukBeyliceli

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu