''Gangnam Style'' skatījumu skaits ''YouTube'' pārsniedz miljardu • IR.lv

”Gangnam Style” skatījumu skaits ”YouTube” pārsniedz miljardu

15
Foto: AFP/LETA

“Gangnam Style” pretendē uz iekļūšanu arī britu vārdnīcā

Korejiešu popa sensācijas “Psy” hita “Gangnam Style” skatījumu skits videoklipu vietnē “YouTube” pārsniedzis vienu miljardu, ziņo LETA/AFP/BBC. Arī “Google” par gada meklētāko dziesmu kļuvis korejiešu hits “Gangnam Style”.

Videoklips iekarojis milzu popularitāti internetā tā smieklīgās dejas dēļ, ko pēc tam atdarinājusi gan dziedātāja Britnija Spīrsa, gan arī Ķīnas politiskais disidents un mākslinieks Ai Veivei, gan arī ASV prezidents Baraks Obama.

Otra skatītākā “YouTube” videoklipa gods pieder tīņu elka Džastina Bībera hitam “Baby”, ko noskatījušies jau vairāk nekā 800 miljoni interneta lietotāju. Bībera rekordu “Gangnam Style” pārspēja 24.novembrī.

Ik dienu dziesmas “Gangnam Style” klips vietnē “YouTube” tiek skatīts septiņus līdz desmit miljonus reižu, liecina “YouTube” apkopotā informācija.

Dziesma “Gangnam Style” vēsta par kādu modīgu rajonu Seulā. Dzimtajā Dienvidkorejā “Psy” ir pazīstams dziedātājs, kurš izdevis sešus albumus.

Korejiešu repera hits “Gangnam Style” izvirzīts arī kā gada vārds un pretendē uz iekļaušanu britu vārdnīcā.

Par “Collin’s Dictionary” gada vārdiem atzīti “Gangnam Style”, “Romneyshambles”, “fiscal cliff” un citi. “Mēs meklējam vārdus, kas raksturotu šo gadu,” sacīja vārdnīcas redaktors Īans Brūks. “Daži no tiem apzīmē notikumus, kas pagājuši un pagaisuši no atmiņas, bet citi, iespējams, paliks.”

“Collin’s” šogad tika iesniegti vairāki nekā 7000 priekšlikumi, no kuriem tika izvēlēti 12 gada vārdi. Izvēli noteica to lietošanas biežums, cik dažādos avotos tie parādījušies, kā arī izmantošanas ilgums.

Lai arī ne visi gada vārdi iekļūs drukātajā vārdnīcas izdevumā, Brūks uzskata, ka “Gangnam Style” izredzes esot labas. “Tā neapšaubāmi ir aizraušanās, tāpēc, iespējams, drīz to neviens vairs neatcerēsies. Taču to lieto tik daudz cilvēku, ka nodrukāšana vārdnīcā būtu pelnīta,” viņš teica.

Gada vārdu vidū ir arī apzīmējums “mummy porn” jeb “māmiņu porno”, ko rakstnieces E.L.Džeimsas erotisko romānu triloģijai “Fifty Shades” piešķīra kritiķi, kā arī “superstorm” (“supervētra”), kā ārvalstu medijos tika dēvēta viesuļvētra “Sendija”.

“Gangnam Style” dažu mēnešu laikā kļuva par visu laiku skatītāko videoklipu vietnē “Youtube”, sasniedzot gandrīz miljardu skatījumu.

 

Komentāri (15)

janazakovica 23.12.2012. 17.16

krietni labaka nekaa dziesmaa :dzimataaa valodaaa..un tamldz.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu