Četri "TechHub Riga" biedri gadā piesaistījuši 600 000 eiro investīcijas • IR.lv

Četri “TechHub Riga” biedri gadā piesaistījuši 600 000 eiro investīcijas

37
Jauno tehnoloģiju uzņēmumu inkubatora "TechHub Riga" valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Foto: Ieva Čīka, LETA

Šie veiksminieki ir “Infogr.am”, “Cobook”, “Sellfy” un “RentMama.com”

Četri informācijas tehnoloģiju (IT) inkubatora “TechHub Riga” biedri pirmā inkubatora darbības gada laikā piesaistījuši investīcijas vairāk nekā 600 000 eiro (420 000 latu) apmērā, biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja “TechHub Riga” līdzdibinātājs un vadītājs uzņēmējs Andris Bērziņš.

Šie četri biedri ir infografiku rīka “Infogr.am”, adrešu un kontaktu vadības rīka “Cobook”, digitālo produktu pārdošanas platformas “Sellfy” un auto nomas portāla “RentMama.com” veidotāji.

Bērziņš prognozēja, ka nākamgad varētu notikt viens vai pat divi darījumi, kuru apmērs pārsniegs vienu miljonu eiro (700 000 latu).

Vērtējot 2012.gadu, Bērziņš secināja: tagad ir skaidrs, ka bija vajadzība pēc šādas kopā strādāšanas vietas, jo telpas ir pilnas. “Mēģinām izbrīvēt vēl vietas ar dažādiem paņēmieniem, bet tā ir laba problēma, ko risinām,” sprieda “TechHub Riga” vadītājs.

Viņaprāt, šis gads ir pierādījis, ka ir jaunie tehnoloģiju uzņēmumi, kas spēj piesaistīt starptautiskās investīcijas nopietnā līmenī. “Šīs ir labas pazīmes, norādot, ka ir komandas, kas spēj attīstīt ideju un pietiekami sekmīgi pārdot to, viņiem ir lietotāji un investori. Tas ir pirmais sākums. Protams, paies gadi, kamēr redzēsim lielākus rezultātus, bet sākums ir ļoti daudzsološs,” vērtēja Bērziņš.

Patlaban rezidentu skaits “TechHub Riga” sasniedz apmēram 40, viņi veido ap 20 iesācējuzņēmumu. Inkubatoram ir vairāk nekā 40 gada biedri, kas neatrodas uz vietas. Ap 600 cilvēku seko informācijai par “TechHub Riga” pasākumiem, inkubatora telpās notiek dažādas specializētās tikšanās. Pēc Bērziņa domām, tas ir apliecinājums, ka nozarē ir ko darīt, ir spējīgas komandas un ir interese no investoru puses.

Kā 2013.gada galveno pasākumu viņš minēja februārī gaidāmo konferenci “TechChill Baltics”, kas būs kā turpinājums šogad pirmo reizi Rīgā notikušajam pasākumam “TechCrunch Baltics”. Patlaban notiek sagatavošanās darbi.

Runājot par nākamo gadu, Bērziņš atzina, ka “TechHub Riga” ir diezgan specifisks uzdevums un nākamgad nekas daudz nemainīsies, jautājums ir – cik daudz un cik lielā apmērā. Viņaprāt, svarīgi, lai uzņēmumi, kas piesaista investīcijas, izaug un nāk jauni. Viņš izteica cerību, ka plašāk aprakstītie pozitīvie stāsti iedvesmos nākamo vilni, kas nolems, ka pietiekoši ilgi savai idejai ir veltīts brīvais laiks un nu vajadzētu mesties iekšā pilnībā un veidot uzņēmumu.

Britu jaundibināto IT uzņēmumu inkubators “TechHub” savu filiāli Rīgā atklāja šogad februārī. Inkubators atrodas Rīgā, Citadeles ielā.

“TechHub Riga” ir gan rezidenti, gan gada biedri, tas ir, uzņēmumi ar savām telpām, kas vēlas piedalīties inkubatora pasākumos. Inkubatora mērķis ir pulcēt līdzīgi domājošus jaunos uzņēmējus, lai no to vidus veidotos nākotnes jaunās, spēcīgās Latvijas IT firmas.

 

Komentāri (37)

simourg 03.04.2017. 01.27

Manuprāt investīcijas ir labāka finansējuma piesaistes metode, lai attīstīt uzņēmumu. http://www.cityfinances.lv

0
0
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 20.12.2012. 12.46

Странно, мне показалось:

nevis “piesaistījuši”, bet “piesavinājušies”.

0
-5
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu