Sapņoja un izdarīja! • IR.lv

Sapņoja un izdarīja!

3
Pa ceļam no Zaionas nacionālā parka uz Braisa kanjonu.
Anda Burve-Rozīte

Viņi izlēma, ka dzīve ir pārāk īsa, lai to bez mitas veltītu pienākumiem un sevis apliecināšanai. Andris Ozoliņš (50) septembrī atstāja DNB bankas prezidenta amatu un devās 800 km svētceļojumā, bet Rimi mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa (35) sāka ceļojumu apkārt pasaulei

Celties katru rītu ap septiņiem, pārrasties mājās ap desmitiem vakarā, pusdienām atvēlēt 15 minūtes, bieži vien strādāt bez brīvdienām – kā kaut kas tāds ir iespējams? Ceļot? Ceļot ir tikai normāli, saka Zane Eniņa, kura septiņus gadus vadīja mārketinga un sabiedrisko attiecību daļu vienā no populārākajiem lielveikalu tīkliem Latvijā.

Zanei bija viss: lielisks darbs, labi cilvēki apkārt, interesanta un notikumiem bagāta ikdiena. «Nudien negribu žēloties,» viņa saka. Sazināšanās ar Zani notiek ar interneta starpniecību brīdī, kad viņa pēc pusotra mēneša ceļojuma pa ASV ielidojusi Lodonā un tālāk taisās doties uz Kaboverdi. Savu pasaules ceļojumu Zane, aizejot no darba, nolēma sākt tieši ar šo lielvalsti. Kāpēc tā, par to vēlāk! «Man nepatika sajūta, ka dzīvoju pavirši. Apkārt tik daudz notikumu, tik daudz kas jāpaspēj izdarīt… Un, citējot klasiku – lai paliktu iekšā ātrvilcienā, ir ļoti ātri jāskrien. Man bija sajūta, ka atrodos tajā vilcienā un traucos uz priekšu milzu ātrumā, tomēr dzīve ir tā, kas aizzib aiz loga.» Draugi vairākkārt solījuši svētkos atņemt un noslēpt Zanes mobilo telefonu, jo, piemēram, 1.janvāra rītā, kad visi sāk mosties, viņai jābūt atpakaļ Rīgā un jāsniedz kādai televīzijai komentārs, cik tonnu mandarīnu svētkos Latvijā apēsts vai kā veicies ar PVN nomaiņu.  

Kad Zane šoruden kolēģiem, draugiem un ģimenei paziņoja savu lēmumu atstāt amatu Rimi un doties ceļojumā apkārt pasaulei, viņa saņēma kādu no šādām trim reakcijām: «Man pozitīvi skauž!», «Tu esi drosmīga!», «Tu esi traka!» Tomēr pat konservatīvais tēvs esot atzinis, ka šādu skatu dēļ bijis vērts pamest darbu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu