Nelūzīšu! Neceriet! • IR.lv

Nelūzīšu! Neceriet!

1
Foto — Rūta Kalmuka, F64

Pēc raksta par nabadzību Latvijā tā galvenā varone Zane Valdmane (36) saņēma četrus ledusskapja piedāvājumus. Atteicās, jo viņai ir citas prioritātes

Baidos, ka viņa nerunās, tāpēc sūtu īsziņu: «Zane, es Jums piezvanīšu. Ja nevarat runāt, lūdzu, uzklausiet mani. Lūdzu paceliet un tikai uzklausiet.» Ir 18.oktobra pusdienlaiks. No rīta iznācis žurnāls Ir ar Re:Baltica pētījumu par to, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju kļūst arvien nabadzīgāki un nodokļu izmaiņas situāciju vēl pasliktina. Raksts sākas ar stāstu par Zani, inteliģentu mammu no Saldus. Krīzes gados viņa iztika ar nepilniem trim latiem dienā, jo viena audzina 14 gadus veco Artūru un pēc meitiņas Mades piedzimšanas nav atradusi darbu.

«Bet es taču nežēlojos! Es nevienam nelūdzu žēlastības,» Zane raud, nespējot turpināt telefonsarunu. Ap pusdienlaiku vien daļa no šā raksta ir publicēta TVNET, dažu stundu laikā savācot simtiem komentāru. 

«Turies Zane, tev ir divi brīnišķīgi bērni, un tu esi lieliska sieviete, kura redz lielo bērnu vērtību,» raksta kāds lasītājs. Cits sabar Zanes aprējējus: «Nav svarīgi, vai tā ir Zane no Saldus, vai Marika no Bauskas, varbūt Zina no Ludzas – stāsti būs līdzīgi, un kaut kā nav redzama gaisma tuneļa galā, bet varbūt ir – vilciens.» Bet Zanei ļoti sāp ļaunie vārdi. Kāds prāto, ka «šai kundzītei» būtu jāuzsūta nodokļu inspektori, cits paziņo, ka tādu «sliņķu» dēļ kā Zane valsts novesta tik tālu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu