Jāvar • IR.lv

Jāvar

3
Foto — Rūta Kalmuka, F64
Indra Sprance

Uzveicis vēzi, eksprezidents Valdis Zatlers (57) turpina ārstēt retu muguras slimību un ļoti cer, ka pavasarī varēs rakt zemi savās lauku mājās. Viņš ir viens no četriem šāgada cīnītājiem, kurus satikām pirms gadumijas

Pāris piesnigušas jumtu kores, pa kādam vientuļam kokam – tāda ir spelgonī sastingusī ainava aiz loga Valda Zatlera palātā Vaivaru rehabilitācijas centrā. Klusums, miers, strikts slimnīcas reglaments un tikko jaušams medicīnas iestādēm raksturīgais zāļu smārds arī istabiņā, kurā askētiskā pieticībā uz divām nedēļām apmeties eksprezidents, Saeimas deputāts Valdis Zatlers. Šogad jau otro reizi mēs tiekamies veselības aprūpes iestādē. Jūnijā runāju ar viņu Stradiņa slimnīcas palātā nākamajā dienā pēc operācijas, kad viņš bija nolēmis publiski atklāt savu prostatas vēža diagnozi, lai mudinātu citus vīriešus parūpēties par savu veselību un laikus veikt pārbaudi – elementāru asinsanalīzi, kas var glābt dzīvību.

«Redziet, tā fasāde ir diezgan labi sakārtota. Es droši vien varētu mierīgi dzīvot, un neviens nepamanītu, ka man ir kādas problēmas, un droši vien es tā arī darīšu, bet tas nenozīmē, ka aiz tās fasādes, kur ir šī mana personīgā ēka, ka tur viss ir kārtībā,» tagad saka Zatlers. Mūsu saruna ieilgst vairākas stundas – par veselību, Reformu partiju, politiku un paša nākotnes plāniem, taču uz vienu daļu jautājumu Zatlers izvēlas neatbildēt, bet pēc citām atbildēm var vienīgi nojaust, ko īsti viņš domājis.

Reformu partijas līderim šogad ir veiktas divas operācijas – pēc vēža izoperēšanas Rīgā Zatleram jūlijā Briselē tika operēta mugura. Par šo operāciju viņš izvairās runāt detalizētāk, tikai norāda, ka tā ir reta saslimšana, kas saistīta ar muguras smadzeņu asinsriti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu