Ušakovs: Galvenais ir pasargāt kreiso politiku pret labējo revanšu • IR.lv

Ušakovs: Galvenais ir pasargāt kreiso politiku pret labējo revanšu

93
Nils Ušakovs. Foto: Kaspars Krafts, F64

“Saskaņa” prioritātes valsts attīstībai ir darba vietas ar pienācīgu atalgojumu, droša dzīves plānošana un saliedētība

Politiskās apvienības “Saskaņas centrs” sastāvā ietilpstošā sociāldemokrātiskās partija “Saskaņa” savā rezolūcijā Latvijas attīstībai piedāvā piecas prioritātes – darba vietas ar pienācīgu atalgojumu, izglītība, kas garantē vienlīdzīgas izredzes, droša dzīves plānošana, brīvība un pilsoniskums, saliedētība un nākotnes perspektīva, ziņo LETA.

Rezolūcijā norādīts, ka “līdzšinējās labējās politikas rezultātā daudzas Latvijas ģimenes ir zaudējušas ticību labākās dzīves iespējai savā dzimtenē”.

Patlaban jau ir sākusies “nikna cīņa par katru balsi” pašvaldību vēlēšanās Rīgā, nepieciešams uzrunāt cilvēkus, un neatstāt nevienu, kuram “mediju monopola rezultātā” varētu rasties šaubas, SC sastāvā ietilpstošās sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” kongresā sacīja tās līderis Jānis Urbanovičs.

Šādiem cilvēkiem ir jātiek klāt, norādīja Urbanovičs, piebilstot, ka “viņu vietā dusmotos, ja nebūtu uzrunāts, sāktu šaubīties”.

Tāpat viņš pauda viedokli, ka SC atsevišķās vietās Saeimas vēlēšanās gūst lielāku atbalstu nekā pašvaldību vēlēšanās, un tas esot “absolūti nepieņemami”, ka SC šajās pašvaldībās nevar vēlētājiem piedāvāt kandidātus, par kuriem balsot. SC vēlētāji esot visur, tomēr vairākās pašvaldībās šī partija nepiedāvā savu sarakstu vēlēšanās, uzsvēra Urbanovičs.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka galvenais uzdevums gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās ir “pasargāt kreiso politiku pret labējo revanšu”, kā arī paplašināt SC pārstāvniecību pašvaldībās un vairākas pašvaldībās tikt pie varas, un parādīt, ka pašvaldības ir “kreisās politikas paraugs un placdarms”.

“Nebūs viegli, bet mēs varēsim to izdarīt,” sacīja Ušakovs. Viņš piebilda, ka Rīgā viņam un komandai galvenais uzaicinājums ir saņemt 51% balsu, jo tieši tas esot instruments, lai saglabātu kreiso politiku tieši Rīgā.

Rezolūcijas sadaļā par saliedētību un nākotnes perspektīvu tiek uzsvērts, ka jāizstrādā draudzīga valsts valodas politika, jāizmanto mazākumtautību “dabiskā vēlme prast latviešu valodu”, vienlaikus garantējot iespēju saglabāt savu valodu. Tas tiek pamatots ar to, ka cilvēku konkurentspēju nodrošina vairāku valodu – latviešu, krievu, angļu un citu – prasmes atbilstoši iedzīvotāju ekonomiskām, kultūras un personīgajām saiknēm.

Savukārt nepilsoņu problēma esot jārisina “konsekventi un bez emocijām”, jo nepilsoņu skaita samazināšana ir arī valsts atbildība, nevis tikai nepilsoņu personīgā problēma.

Par darba vietām “Saskaņa” uzskata, ka to skaits jāpalielina vismaz par 17%, ko var panākt ar valsts tiešām investīcijām ražošanas infrastruktūrā, ceļu, ostu būvniecībā, zinātnē un inovācijās, tāpat nepieciešama ekonomikas konkurētspējas palielināšana un ieguldījumi cilvēkkapitālā. Tāpat svarīga esot nodokļu politika, kas mazinātu plaisu starp iedzīvotāju ienākumiem un algas daļa iztikas minimumam apmērā nebūtu jāapliek ar ienākuma nodokli. Vēl Latvijā būtu jāievieš Eiropas nodarbinātības garantiju programmu jauniešiem, teikts rezolūcijā.

Runājot par izglītību, “Saskaņa” norāda uz nepieciešamību nodrošināt vienādu pieeju labai izglītībai katrā skolā, kā arī ir jāizveido profesionālās izglītības sistēma, kas darba tirgu nodrošina ar kvalificētu darbaspēku.

Tāpat rezolūcijā uzsvērts, ka veselīgam dzīvesveidam jākļūst par nacionālās identitātes sastāvdaļu. Vienlaikus jaunajām un daudzbērnu ģimenēm jānodrošina mehānismi, kas atvieglo pirmā dzīvokļa īrēšanu, pirkšanu vai uzturēšanu, piemēram, ar nodokļu atvieglojumiem un valsts garantētu kredītu.

Sadaļā par brīvību un pilsoniskumu tiek akcentēts tas, ka “jāatgriež reāla iespēja tautai rosināt referendumus”, jāievieš pašvaldības referendumi, elektroniskā balsošana un jāvecina iedzīvotāju līdzdalība pašvaldību budžeta prioritāšu pieņemšanā.

Tāpat tika pieņemta rezolūcija par demogrāfijas politiku, kurā noteiktie uzdevumi ir algu palielināšana, atbalsts ģimenēm, saprātīga migrācijas politika un citi.

Sestdien notika sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” kongress, kurā tika apspriestas valsts aktuālākās problēmas un izstrādāta pieeja to risināšanai.

 

Komentāri (93)

Þanis Bezmers 15.12.2012. 20.25

“Politiskās apvienības “Saskaņas centrs” sastāvā ietilpstošā sociāldemokrātiskās partija “Saskaņa” savā rezolūcijā Latvijas attīstībai piedāvā piecas prioritātes – darba vietas ar pienācīgu atalgojumu, izglītība, kas garantē vienlīdzīgas izredzes, droša dzīves plānošana, brīvība un pilsoniskums, saliedētība un nākotnes perspektīva”.
Līdz nelabumam nodeldētas frāzes. Nejēdzīgs salikums. Piedāvāt var tikai to, kas ir, vai vismaz skaidri redzams, kur to ņemt. “Kreisā politika” ir Austrumu kaimiņvalsts piektās kolonnas varas sagrābšanas plāns. Un solījumi idiotiem.

+26
-1
Atbildēt

2

    Þanis Bezmers > Þanis Bezmers 16.12.2012. 09.27

    Jauājums labs gadījumā, kad vēlētājs kaut cik orientētos notiekošajā. Parasti tas tā nav. Ar ikdienas rūpēm nomāktais cilvēks “Viņš gaida, lai viņam parādītu, kur te ir labie, kur ļaunie, šādi ļaujot orientēties attiecīgajā “politiskajā universā” http://www.satori.lv/raksts/5033/Ivars_Ijabs/Usakovs_Ozolins_un_cildena_govs
    Latvijas gadījumā “sliktie” ir sorosieši, rietumu izvirtušie liberāļi, jeņķi, kuri slepkavo skolas bērnus, NATO ar sabiedrotajiem, globālisti, emigranti t.tml.
    Šādai vienkāršotai shēmai, kura lieliski realizējama dzīvē, labi audzē reitingus ar labi apmaksātas reklāmas palīdzību, pieķeras politiskās partijas. Guvušas uzvaru vēlēšanās, tās spiestas realizēt neauglīgu (populāru) politiku.
    Vispārējās vēlēšanu tiesības aptver arī lumpenizēto valsts pilsoņu slāni, kurš garantēti balsos par “kreiso politiku” t.i., visbezkaunīgākajiem populistiem. Diemžēl, tā ir ne tikai un vienīgi Latvijas problēma, bet Latvijas it sevišķi.
    Nezinu, kā un kuru konkrēti vainot šajās ķibelēs, jo pretējā gadījumā sekotu iepriekš aprakstītai shēmai. Man šķiet,ka vēl nav dzimusi tāda partija, kuras ietvaros politiķi izgudros, kā gūt uzvaru vēlēšanās un pie tam realizēt auglīgu politiku. Tāpēc jau radušies domu graudi par politiku un kompromisiem.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    valdis > Þanis Bezmers 16.12.2012. 08.25

    Jautājums, kāpēc vēlētāji “uzķeras” uz šīm nodeldētajām frāzēm? Nesenās Lietuvas vēlēšanas pārsteidza ar viņu izvēli. Lietuvas prezidente tikai “nepilnu valdību” spēja akceptēt?! Mūsu politologi un eksperti tā vietā, lai analizētu situāciju ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, nebeidz apliecināt, cik spēcīgs Rīgas mēra kandidāts ir N.Ušakovs.
    Vai lietuvas vēlētāji ir apmierināti ar savu izvēli? Kādi procesi kaimiņvalstī, ko domā Lietuvas pezidente? Domāju, ka viņu pieredze un tendences daudz ko būtisku var norādīt arī uz mūsu situāciju. Politikas eksperti liekas, ka guļ.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

Nika 15.12.2012. 20.53

“Sovoku Centra” prioritātes ir acu pievēršana korupcijai un Latvijas rusifikācija.

+23
-1
Atbildēt

8

    dro > Nika 16.12.2012. 13.15

    betijacelmale. Auksts. Pumpītis aizsalis. Vai kāda slidotava šobrīd darbojas?:)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > Nika 16.12.2012. 10.54

    klusais. Šajā pozicijā valūta nav minēta. Varbūt Lukašenko aizdevis zaķīšus?:)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Edzs > Nika 16.12.2012. 22.16

    Talis 09:35
    ► Rīgas satiksmei draud maksātnespēja, bet vēl tam visam klāt ņems kredītu lai ieguldītu 4,5 miljonus latu projektam “Rīgas acij”…
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    paldies par labi parskatamu Ushakova darbu uzskaitijumu.
    nezinu kas ir “Rigas acs”. vel bija projekts “pasaules garakais solinsh” Pardaugava par kadiem 4.5 mio Ls, projektu summas sakrit, varbut tas tagad saucas “Rigas acs”?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Nika 16.12.2012. 13.12

    Kur palika iecerētā “Rīgas Ūdens” afēra?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Nika 16.12.2012. 13.32

    Ziema, kā vienmēr iestājās negaidīti:))
    Kādas slidotavas, ja pie nepārtrauktas snigšanas un putināšanas, reti redzamās ielu tīrāmās mašīnas aprobežojas vienīgi ar sāls kaisīšanu. Protams, ka visa nauda ir iztērēta augšā nosauktām akcijām rīdzinieku balsu pirkšanai. Tās vienkārši vairs nav sniega tīrīšanai. Vai tiešām nav mūsu valstī vai starptautiska institūcija, kas varētu apturēt to milzīgo dabas un Baltijas jūras iznīcināšanas mašinēriju? Stulbākais, ka ja tā būs starptautiska institūcija, milzīgos uzliktos sodus dabūs maksāt nevis Ušakovs un Rīgas Dome, bet Latvijas valsts. Tāpēc ieteiktu tomēr Sprūdžam pievērst tam uzmanību. Kaut gan, ja RP (pie nosacījuma, ja tiks kāds ievēlēts) jau ir iepriekš nolēmusi apvienoties ar SC draudzīgā koalīcijā, kļūst skaidrs VARAM “aklums”.
    Aizdodos putenī:)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Nika 16.12.2012. 10.43

    Te nu gan laikam būs kļūda :) – ” un jau par 1 miljardu atpirkuši zemes daļu “

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Nika 16.12.2012. 10.57

    lno – varbūt :) Bet principā malacis , apkopojis RD darbus …

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    MarVinc Smilšu 12 > Nika 16.12.2012. 09.35

    Saskaņas centrs ir iesaistīts neskaitāmos korupcijas skandālos( Jūrmalgeita; 2005. gada Jūrmalas vēlētāju balsu pirkšanas skandāls; Vēlētāju balsu uzpirkšanas skandāls Rēzeknē 2005.gadā; Vēlētāju balsu uzpirkšanas skandāls Jelgavas rajonā 2006.gadā; Zilupes mēra kukuļņemšanas skandāls 2007.gadā; Rīgas domes korupcijas skandāls 2008.gadā u.c.); Saskaņas centrs neatzīst okupācijas faktu; partijā ar lielu prieku tiek uzņemti interfrontieši(kā Rubiks)-cilvēki, kuri balsoja PRET Latvijas neatkarību un ienīst latviešus;Nikolajs Kabanovs lepojas, ka izšņauca degunu Latvijas karogā; „saskanieši nav redzami pie Brīvības pieminekļa Latvijas valsts svētkos 18.novembrī, bet regulāri zīmējas pie okupantu pieminekļa viņu izvirtībās Pārdaugavā; pieprasa bezierunu pilsonības došanu krieviem, kuri ienīst šo valsti un nezina valsts valodu; prasa atcelt Valsts Valodas likumu; iepērk Georga lentītes kilometriem; aizstāv latviešu slepkavu – Kononovu; kukuļņemšanā aizturēto Oļegu Agafonovu sauc par svēto vēl pirms tiesas sprieduma; saņem naudu no Krievijas; «Saskaņas centra» Saeimas deputāts Igora Meļņikova ģimenes uzņēmums pieķerts elektrības zagšanā. Krievijas Pirmais Baltijas kanāls regulāri reklamē tikai SC; grib atjaunot imperiālistiskos krievu pieminekļus; sola pārdēvēt Džohara Dudajeva ielu; regulāri tiekas ar Krievijas spiegiem; saņēma kukuļus no bijušajiem Pareks īpašniekiem un Lemberga, par ko lobēja speciālu likumus viņu interesēs.Šobrīd redzama SC iesaistīšnās arī Antonova mahinācijās, izlaupot Krājbanku. SC saimas balsojumos vienmēr atbalsta oligarhu intereses. No Maskavas tiek saņemti norādījumi, ka krievu valodai ir jākļūst par otru Latvijas valsts valodu. urlakovs šobrīd jau atklāti pilda šo prasību! Arī politiski saskaņas centra sabiedrotie vienmēr ir bijuši tieši Latvijas izzadzēji: LPP/LC un TP! ivan urlanovič pirms vēlēšanām un vēl tagad draud ar izrēķināšanos un krievu nemieriem, ja netiks pie varas! Tieksme pēc varas ir tik liela, ka savulaik no Tautas saskaņas partijas 2004. gada februārī uz Latvijas Pirmās partijas frakciju kolektīvi pārcēlās deputāti Valērijs Karpuškins, Anatolijs Mackevičs, Pāvels Maksimovs, Vjačeslavs Stepaņenko un Dainis Turlais, kurš tāpat kā SC „okula” – Jānis Ādamsons ir bijuši pat LR iekšlietu ministri, lai gan tagad SC apgalvo, ka 20 gadus Latvijā valdījuši tikai latvieši. Tuvojoties referendumam, Saskaņas centra (SC) biedri viens pēc otra solija piedalīties referendumā kurā balsoja «Par» okupantu valodu. SC frakcijas deputāts Andrejs Elksniņš ir gājis vēl tālāk – viņš sagatavojis grozījumus likumā, kas paredz arī, ka turpmāk drošības iestādes nevarētu veikt operatīvās darbības pret personām, kuras plāno noziegumus pret valsti
    SC atņem maznodrošinātajiem pabalstus, neredz kā izkūp nauda Rīgas namos, neredz kā stabiņa iztirgo dzīvokļus, neredz kā sadārdzināta māju celtniecība, aizmālē acis pensionāiem ar bezmaksas tramvaja biļetēm ?bet strādājošie,kuri saņem minimālās algas, skrien uz darbu kājām, jo braucienam nav naudas, RD plātās ar labsirdību- uztur 2 kaķus, bet RD ,pareizāk SC nepalīdz uz ielas dzīvojošiem dzīvniekiem, tie nesamērīgi vairojas,jo nenotiek steralizācija . Pirms vēlēšanām vajag nopietni izvērtēt, kas ir patiesība, kas izrādīšanās. Tādēļ dz’īvoju ar tīru sirdsapziņu. NEKAD, NEKAD nebalsoju un nebalsošu par SC

    ► Mājokļu dalīšanā korupcija! 1500 cilvēki saņēmuši dzīvokļus, tas nozīmē 1,5 miljoni ir iebāzti kabatā.
    ► Bērnudārzu nokrāsošana un apmetumu uzlikšana par 600 000 latiem, tur jaunu ēku varēja Rīgā ar vairākiem dzīvokļiem nopirkt!
    ► Saktas dārgās pagaidbūvju parmāksa, kuros pat touletes izrādās nav!
    ► Ušakovs nedeklarē savu dārgo Ulysse Nardin “tirgū Latgalītē” iegādāto pulksteni?
    ► Kā arī „piemirsis” deklarēt gandrīz 10 000 eiro vērtu „pieczvaigžņu braucienu” uz Portugāli kopā ar savu dzīvesbiedri
    ► Ušakovs šogad devies 9 komandējumos, iztērējot 42 000 latu, bet pats solīja ka tērēs mazāk par Birku.
    ► Ziemeļkoridora skice izmaksāja nodokļu maksātājiem 2,7 miljonus un jau par 1 miljardu atpirkuši zemes daļu
    ► Rīgas Satiksmei draud maksātnespēja; nepieciešami 16 milj. Ls, bezmaksas brauciena sekas. Te laikam atkal finanšu ministrs Vilks jāsauc palīgā, lai palīdz atkal iedot naudu.
    ► Rīgas satiksmei draud maksātnespēja, bet vēl tam visam klāt ņems kredītu lai ieguldītu 4,5 miljonus latu projektam “Rīgas acij”
    ► Rīgas skolās mistiskas tāmes par apkopi kuras ir kļuvušas pēkšņi 10x lielākas un pakalpojumi netiek izpildīti.
    ► Katru mēnesi tiek dalīti bez cilvēku piekrišanas pastkastītēs Saskaņas centra bukleti kuri nodokļu maksātājiem Rīgā izmaksā sākot no 275 000 Ls/gadā
    ► Lai saņemtu kredītu no Nordea uz 140 miljoniem ir ieķīlāti visi zemās grīdas tramvaji un viņu tehnika, tajā skaitā smagās mašīnas.
    ► Pazaudētā nauda 10 miljoni drauga Antonova bankā kuri uzlikti noguldījumā tikai uz 1%.

    +17
    -1
    Atbildēt

    0

tomsskujins 15.12.2012. 20.21

Vai “Saskaņa” paskaidroja, kāpēc domā, ka līdz šim Rīgā ir īstenojuši kreisu vai sociāldemokrātisku politiku? Bija kāda atskaite par padarīto vienlīdzības veicināšanā?

+18
-1
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > tomsskujins 16.12.2012. 13.19

    Danute
    Vai “Saskaņa” paskaidroja, kāpēc domā, ka līdz šim Rīgā ir īstenojuši kreisu vai sociāldemokrātisku politiku?

    Vienlīdzība. WWII noziedznieku pēcteči vienlīdzīgāki par pārējiem.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu