Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
ASV Aeronautikas un kosmosa pārvaldes NASA satelīts izveidojis jaunu Zemes attēlu naktī, radot priekšstatu par pasaulē visblīvāk apdzīvotajām vai, gluži pretēji, mazapdzīvotajām vietām. Fotografēšana notika šāgada aprīlī. Lai iegūtu šo attēlu, satelīts ap zemeslodi apriņķoja 312 reizes.

Nedēļas notikumi pasaulē


Eiropas Savienība pirmdien oficiāli saņēma 2012.gada Nobela Miera prēmiju
par to, ka tā pārvērtusi Eiropu «no kara kontinenta par miera kontinentu». Norvēģijas galvaspilsētas Oslo Rātsnamā Nobela komitejas priekšsēdētājs Torbjorns Jaglands pasniedza godalgu ES prezidentam Hermanam van Rompejam, Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu un Eiropas Parlamenta spīkeram Martinam Šulcam. Ceremonijā van Rompejs savā uzrunā pieminēja arī Baltijas valstis un miera akciju Baltijas ceļš.

Lietuvas jaunās valdības veidotājs Aļģirds Butkevičs otrdien pieļāva iespēju, ka Lietuva varētu pamēģināt ieviest eiro jau 2014.gadā kopā ar Latviju. Iestāšanās eirozonā esot viena no viņa valdības prioritātēm un reāls iestāšanās laiks esot 2015.gads, «tomēr situācija var iegrozīties tā, ka mēs varētu pamēģināt ieviest eiro kopā ar Latviju». Lietuvas centrālā banka prognozē, ka Lietuva eiro neieviesīs agrāk kā 2016.gadā, jo nespēs izpildīt cenu stabilitātes kritēriju.

Itālijas premjers Mario Monti paziņojis, ka plāno atkāpties no amata. Taču pirms atkāpšanās cerot panākt viņa valdības virzītā budžeta apstiprināšanu. Īsi pirms Monti paziņojuma par plāniem atkāpties no amata par atgriešanos politikā paziņoja Itālijas bijušais premjers Silvio Berluskoni. Viņš apstiprināja, ka nākamgad kandidēs uz premjerministra amatu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu