Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

7
Hobits: Negaidīts ceļojums
Kristīne Simsone

 

oooo Optimisma stāsts / Silver Linings Playbook. Romantiskā komēdijdrāma atbruņo ar savu sirsnību, pretēji reklāmas rullīša radītajam iespaidam par kārtējo standartproduktu. Šī romance starp diviem gan mentālās veselības grūtību, gan sociālo problēmu nelutinātiem cilvēkiem, meistarīgi ievēro balansu starp aizkustinājumu un humoru, neieslīgstot klišeju atražošanā. Filma, tāpat kā režisora Deivida O. Rasela iepriekšējais veikums –  2010.gada lente Cīkstonis, pierāda, ka arī Holivudas iekšienē dzimst neatkarīgā kino cienīgi stāsti, kuros apspēlētās drāmas tiek risinātas ar aizkustinošu cilvēcību. Aktieru Bredlija Kūpera un arī daudzu nemīlētās Dženiferas Lorencas sniegumi ir pārliecinoši – tie visticamāk nonāks arī Oskaru redzeslokā. Bet tikmēr var priecāties par Robertu de Niro – viņam pēc ilga laika sakarīga loma cienīgā filmā. Kino no 14. decembra.

ooo Hobits: Negaidīts ceļojums / The Hobbit: An Unexpected Journey. Nemirstīgās Gredzenu pavēlnieka filmu sērijas veidotāja Pītera Džeksona atgriešanās Viduszemē ar Hobitu ir visai īpatna. Filma apspēlē hronoloģiski agrākus notikumus par Gredzenu pavēlniekā redzētajiem un līdzīgi priekštecēm ir vizuāli iespaidīga, filma ne tikai mielo acis ar gleznainiem kadriem un svaigāko datorgrafiku, bet arī piedāvā arsenālu vizuāli pabaisu mošķu, sākot ar kārpainiem gobliniem un beidzot ar burvi, kas aizrāvies ar psihotropām vielām. Saitei ar iepriekšējām filmām – tajās redzētie aktieri – Keita Blānšeta, Elijs Vuds un Endijs Serkiss. Taču apjomīgā, 2h50(!) garā filma būs pārbaudījums arī Džeksona iepriekšējo darbu cienītājiem – tā brīžam šķiet nebeidzama izplūdušā sižeta dēļ, jo pārāk aizraujas ar stāstam sekundārām ainiņām, nevis virzību uz atrisinājumu. Taču mērķis ir īstenots – ir radīts vilinājums skatīties nākamos turpinājumus (arī Hobits būs triloģija), cerībā, ka tie varētu atgūt Gredzenu pavēlnieka kvalitāti un aizrautību. Kino no 14. decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu