Krievijas Valsts dome vēršas pret ASV “Magņitska likumu” • IR.lv

Krievijas Valsts dome vēršas pret ASV “Magņitska likumu”

14
Krievijas cietumā nogalinātais jurists Sergejs Magņitskis. Foto: AFP/LETA

Likums ierobežos arī personas, kas Krievijā adoptējušas nepilngadīgus bērnus

Krievijas Valsts domes priekšsēdētājs Sergejs Nariškins un visu četru parlamenta frakciju līderi iesnieguši izskatīšanai likumprojektu, kas tiek pozicionēts kā “atbilde ASV pieņemtajam Magņitska likumam”, ziņo aģentūta “ITAR-TASS”.

Likumprojektu “Par pasākumiem pret personām, kas vainojamas Krievijas Federācijas pilsoņu cilvēktiesību pārkāpumos” pirmajā lasījumā iecerēts izskatīt jau otrdien, 11.decembrī.

Likumprojekts paredz sankcijas pret tiem ASV pilsoņiem, kuri vainojami Krievijas pilsoņu cilvēktiesību pārkāpumos, tajā skaitā arī likums ierobežos tos cilvēkus, kuri Krievijā adoptējuši un no valsts uz ASV izveduši nepilngadīgus bērnus. Topošais likums ierobežos arī tās personas, kas “līdzdalīgas Krievijas Federācijas pilsoņu nolaupīšanā un nelikumīgā brīvības ierobežošanā, kā arī nepamatotu un netaisnīgu lēmumu pieņemšanā par viņiem”.

Ir.lv jau ziņoja, ka Krievijas Valsts dome izskatīs likumprojektu, kas paredz iebraukšanas vīzu un arī ekonomiskos ierobežojumus tiem ASV pilsoņiem, kuri “bijuši iesaistīti cilvēktiesību pārkāpumos pret Krievijas pilsoņiem”.

Kā izteicies Krievijas komunistu līderis Genādijs Zjuganovs, likumprojekta sagatavošanā bija iesaistītas visas Valsts domes frakcijas. Viņš ir arī pārliecināts, ka par likumprojektu nobalsos visa Valsts dome, ziņo portāls “Lenta.ru”.

Pērnā gada jūnijā Krievijas parlaments jau izskatīja līdzīgu likumprojektu, bet informācijas avots Valsts domē ziņu aģentūrai apgalvojis, ka šis būšot pilnīgi jauns likumprojekts.

Kā jau ziņots, tā saucamais Magņitska likums jeb saraksts paredz iebraukšanas aizliegumu ASV, kā arī citas sankcijas pret tiem Krievijas pilsoņiem – amatpersonām un varas struktūru pārstāvjiem, kuri bijuši iesaistīti vai līdzvainīgi advokāta un “Hermitage Capital” jurista Sergeja Magņitska, kurš atklāja miljoniem valsts naudas pazušanu, nāvē ieslodzījuma vietā.

Šogad 6.decembrī ASV Kongress pieņēma ierobežojumus Krievijas pilsoņiem jeb Magņitska likumu. Tas vēl jāparaksta ASV prezidentam Barakam Obamam. Krievijas prezidenta administrācija šā likuma pieņemšanu nosaukusi par “galēji nedraudzīgu soli”.

Viena no versijām ir, ka Magņitska lietā varētu būt iesaistīts bijušais Krievijas aizsardzības ministrs Anatolijs Serdjukovs, kurš paguva arī pastrādāt valsts ieņēmumu dienestā. Krievijas Izmeklēšanas komiteja atjaunojusi izmeklēšanu arī par vienu no iespējamiem Magņitska lietā aizdomās turēto – bijušo finanšu un nodokļu dienesta darbinieci Olgu Stepanovu.

 

Komentāri (14)

Zane Degro 10.12.2012. 11.13

Krievijas mazspēja lien laukā pa visām šķirbām. Nu jau arī smadzeņu mazspēja.

+10
0
Atbildēt

0

ltvpanorama 10.12.2012. 13.25

nedos Kondolīzai Raisai būvatļauju dāčai Rubļovkā un arestēs Krievijas Sberbankā Pentagona šefa rubļu uzkrājumums?

+8
0
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > ltvpanorama 10.12.2012. 14.11

    Vai atgādināt, kas Krievijā draud par valsts noslēpuma izpaušanu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 10.12.2012. 11.44

Krievijas Valsts dome spers atbildes soli pret ASV “Magņitska likumu”

spers, spers, viņi vienmēr sper, citu neko nezin

+8
0
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > dace_ampermane 10.12.2012. 14.09

    Zina gan – ik pa laikam saņemas izsist kādu logu.
    Sevišķi tajās sienās, kurās jau ir mierīgi lietojamas durvis, jo piedzīvots, ka tur ne vienmēr huligānam savlaicīgi sit pretī. Pašlaik tieši uz to gatavojas, notiek perforējamās sienas izvēle.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu