Privatizācijas aģentūras vadītāja amatā virzīs Spridzānu • IR.lv

Privatizācijas aģentūras vadītāja amatā virzīs Spridzānu

19
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Jaunās valdes uzdevums būs izstrādāt Privatizācijas aģentūras darbības izbeigšanas stratēģiju

Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētāja amatā virza līdzšinējo aģentūras valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Ansi Spridzānu, informēja Ekonomikas ministrija (EM). Savukārt PA valdes locekļa amatā tiek virzīts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) projektu attīstības nodaļas vadītājs Guntis Lauskis.

EM izsludinātajā atklātajā konkursā uz PA valdes locekļa un valdes priekšsēdētāja amatiem kopumā tika saņemti 48 pieteikumi, kurus bija iesnieguši 39 pretendenti. Deviņi pretendenti bija pieteikušies gan uz valdes locekļa, gan valdes priekšsēdētāja amatu, ziņo LETA.

Pretendentu vērtēšanas komisija, kurā piedalījās EM, Finanšu ministrijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvji, pēc vairākām atlases kārtām ieteikuši akcionāru sapulcē valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināt Spridzānu, bet valdes locekļa amatā – Lauski.

Jaunās PA valdes uzdevums būs izstrādāt PA darbības izbeigšanas stratēģiju un atbilstoši stratēģijai, ilgākais, divu gadu laikā mērķtiecīgi, plānveidīgi un profesionāli izbeigt PA darbību.

Spridzāns kopš šā gada septembra pilda PA pagaidu valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet pirms tam bija zvērinātu advokātu biroja “Sorainen” vecākais jurists. Viņš ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Rīgas Juridiskajā augstskolā, augstāko profesionālo izglītību ar jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē, kā arī pirmā līmeņa profesionālo izglītību uzņēmējdarbības un administrēšanas programmā Banku augstskolā. Spridzāns ir Latvijas Riska kapitāla asociācijas valdes loceklis.

Savukārt Lauskis kopš 2010.gada septembra strādā LIAA, kur bijis ārvalstu investoru piesaistes procesa “Polaris” vadītājs, bet pašlaik ir Projektu attīstības nodaļas vadītājs. Lauskis iepriekš bijis zvērināts advokāts birojā “Raidla, Lejiņš&Norcous”, jurists SIA “Latvijas Mobilais telefons”, Datu valsts inspekcijas Juridiskās daļas vadītājs, kā arī strādājis Valsts zemes dienestā. Lauskim ir Latvijas Universitātē iegūts maģistra grāds sociālajās zinātnēs (tiesību zinātne), kā arī profesionālā biznesa vadības (MBA) maģistra grāds uzņēmumu un iestāžu vadībā, kas iegūts Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātē Norvēģijas-Latvijas mācību programmā.

PA valdes locekļu amatu pretendentu vērtēšanas komisijā darbojās EM Juridiskā departamenta vadītājas vietnieks, PA pagaidu valdes loceklis Kaspars Lore, EM Personāla vadības nodaļas vadītāja Ieva Zaharāne, EM Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktore Ilze Oša, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Armands Eberhards un LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Tuvākajā laikā plānots sasaukt PA akcionāru ārkārtas sapulci, lai amatos apstiprinātu jaunos valdes locekļus. Iepriekšējā PA akcionāru sapulcē 10.septembrī tika iecelta PA pagaidu valde, kā arī tika pieņemti grozījumi PA statūtos, uz pusi samazinot valdes locekļu skaitu. Pagaidu valdes galvenais uzdevums bija pārmaiņu posmā nodrošināt aģentūras darbības stabilitāti un tai uzticēto pienākumu profesionālu un kompetentu izpildi.

Jau ziņots, ka šā gada augustā tika publiskots SIA “Moi” audits par PA darbību, kurā secināts, ka kopējā psiholoģiskā atmosfēra aģentūrā raksturojama kā nomākta un darba produktivitāti bremzējoša. Toreiz Ekonomikas ministrija ziņoja, ka plānots sagatavot arī grozījumus PA statūtos, lai aģentūras valdes locekļu skaits no pašreizējiem četriem locekļiem tiktu samazināts līdz diviem.

Līdzšinējā PA vadītāja Zalpētere 5.septembrī iesniedza atlūgumu un paziņoja, ka no 5.oktobra pametīs aģentūras vadītājas amatu. Valdība Zalpēteri PA vadītājas amatā iecēla 2010.gada 10.augustā.

 

Komentāri (19)

simpsons 03.12.2012. 21.55

Cik gadi jau pagājuši, kopš privatizācija vairs nenotiek – 10 gadi, 8? PA joprojām strādā 100 cilvēku, ko gan viņi dara?

+1
0
Atbildēt

0

ilmisimo 03.12.2012. 19.16

Privatizācijas aģentūras vadītāja amatā virzīs Spridzānu
_____________________–
nabaga cilvēks…..tādā bedrē…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu