Koris "Kamēr..." izdevis CD "Mēness dziesmas" • IR.lv

Koris “Kamēr…” izdevis CD “Mēness dziesmas”

29

Jaunajā ierakstā skan latviešu komponistu dziesmas par nakti un Mēnesi

Kora “Kamēr…” jaunajā ierakstā “Mēness dziesmas” apkopotas 10 mūsdienu latviešu komponistu kompozīcijas par mēness tēmu. Pirmatskaņojumu šis jaundarbu cikls piedzīvoja šāgada februāra beigās koncertos LU Lielajā aulā un guva plašu skatītāju atsaucību.

Albumā atrodami gan pazīstamu, gan mazāk zināmu komponistu vārdi – Raimonds Pauls, Līga Celma, Andris Sējāns, Juris Karlsons, Rihards Zaļupe, Ēriks Ešenvalds, Kaspars Zemītis, Raimonds Tiguls, Arturs Maskats un Evija Skuķe. Katrs autors savā kompozīcijā atklāj īpašo, sev raksturīgo muzikālo rokrakstu un pārdomas par nakti un Mēnesi, veidojot albumu dažādās noskaņās, pārsteigumiem un jaunatklājumiem pilnu. Šeit atrodamas gan apcerīgi romantiskas balādes, atzīšanās un meditācijas, gan tango, reps un tautiskie dziedājumi. To visu noslēgs draisks šausmu stāsts par briesmīgo Šlopsterklopsteru, kurš apēda mēnesi.

Ierakstu veidojuši koris “Kamēr…” un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš, kā solistiem piedaloties arī projekta komponistiem – ģitāras virtuozam Kasparam Zemītim, Raimondam Tigulim, kurš iespēlējis šveiciešu sitaminstrumenta hang partiju un sitaminstrumnetālistam Rihardam Zaļupem. Albuma vizuālo noformējumu kā allaž veidojis mākslinieks Ilmārs Blumbergs.

Ieraksts tapis šāgada oktobrī Rīgā, Sv. Jāņa baznīcā un tā skaņu režisors ir Normunds Slava.

Albumu var iegādāties lielākajos mūzikas veikalos – “Randoms”, “Upe”, “eLPee”, kā arī interneta tirdzniecības vietās “eKase” un ITunes.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu