«Šausmīgie pilsoņi» • IR.lv

«Šausmīgie pilsoņi»

8
Luksusa zīmola Louis Vuitton veikals Atēnās.

Grieķijas ekonomika jau trešo gadu mokās smagās spazmās, cērpot izdevumus un cenšoties sabalansēt valsts budžetu. Tikmēr valsts turīgākajam slānim tas viss gājis secen – daļai no viņiem pat nav jāmaksā nodokļi

Viņš ar lielāko prieku gatavs runāt par māk-slu, saka Grieķijas lielākā kuģniecības magnāta preses sekretāre. Viņš labprāt padiskutēs par mākslas tirgu un pastāstīs par savu kolekciju un personisko pieķeršanos vācu gleznotāju Neo Rauha un Oto Diksa daiļradei. Viens no viņa pēdējiem pirkumiem ir kolumbieša Fernando Botero glezna par 330 000 eiro.

Tajā pašā laikā George Ekonomu itin nemaz nevēlas runāt par to, kas notiek viņa valstī. «Viņš ar lielāko prieku atbildēs uz jebkuru jautājumu par mākslu,» atkārto preses sekretāre, stāvot zelta krāsas sandalēs pie sava priekšnieka villas Atēnu ziemeļu nomalē. Pats miljardieris, ģērbies rozā kreklā un haki biksēs, tobrīd našķojas ar oficianta pienestajām kanapē maizītēm.

Tikai daži izredzētie ir saņēmuši fuksiju krāsas ielūgumu ierasties uz Runājošo galvu izstādi: Ekonomu ir nolēmis pirmo reizi publiski izrādīt lielu daļu no savas privātās kolekcijas. Viesi lielākoties grozās pie bārmeņa, kas jauc mohito kokteili grieķu versijā: ar piparmētrām, ledu un pēc sveķiem garšojošu liķeri. Košļājot maizītes, namatēvs skaidro, ka mākslu uzskata par kaut ko vairāk nekā tikai investīciju. Viņa kolekcija, uzsver miljardieris, ir būtiska dzīves sastāvdaļa, un viņš cer, ka tā turpinās izplesties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu