Laiks ielūkoties sevī • IR.lv

Laiks ielūkoties sevī

4
Andrejs Mediņš

Neviens nespēj iekļūt mūsu dzīves sirdī mūsu vietā, atgādina Ziemassvētku gaidīšanas laiks

Mūsu dzīve nav izgudrojums, bet drīzāk Dieva radītais. Viņam bija drosme un tik daudz ticības mūsos, lai dotu šo dāvanu – ieliktu mūsu rokās dzīvību, pastāvēšanu ar visiem «instrumentiem», lai mēs dzīvi spētu nosvinēt laimīgi.

Varbūt pagaidām vēl neesam aptvēruši šo Dieva iniciatīvu un daudzreiz domājam, ka esam dzimuši tikai tāpēc, ka vecāki to gribēja vai jebkurā gadījumā – cilvēcisko, dabīgo procesu dēļ.

Ir cilvēki, kuri nevēlas dzīvot un apstājas pie čaulas, tā arī nekad nenogaršojot īsto dzīvības augu. Prātā nāk kokosrieksts. Tas ir zaļš, tad nāk cieta, brūna čaula, bet iekšpusē atrodas garšīga, balta daļa, ko varam nopirkt veikalos. Kokosriekstam ir sava īpaša garša, un, lai to ēstu, jābūt stipriem zobiem. Liekas, ka arī mūsu dzīves ir tādas pašas – ir cilvēki, kuri trīsdesmit, četrdesmit, piecdesmit vai sešdesmit gados apstājas pie ārējās čaulas savā dzīvē. Viņi izbeidz savu dzīvi, nekad nesalauzuši cieto, brūno čaulu un nenogaršojuši dzīvības augli.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu