No interneta pakalpojumiem pasaulē visbiežāk izvēlas e-pastu • IR.lv

No interneta pakalpojumiem pasaulē visbiežāk izvēlas e-pastu

30
Pazīstamais ASV prezidenta Baraka Obamas apsveikuma foto pēc atkārtotas ievēlēšanas amatā vienā mirklī, pateicoties sociālajiem tīkliem, kļuva populārākais pasaulē. Foto: AFP/LETA

Ap 73% interneta lietotāju datorus ik dienu ieslēdz tikai tāpēc, lai sazinātos sociālajos tīklos

Visā pasaulē no plašās interneta pakalpojumu daudzveidības cilvēki visbiežāk izvēlas e-pastu (86%), otrajā vietā ir iepirkšanās internetā (77%), bet trešajā – videomateriālu noskatīšanās (75%), liecina “Kaspersky Lab” veiktais tīmekļa lietotāju ikdienas darbību pētījums.

Interesanti, ka ik dienu aptuveni 73% lietotāju ieslēdz savus datorus tāpēc, lai sazinātos sociālajos tīklos, 69% – tiešsaistes maksājumu veikšanai, 60% medī bezmaksas programmatūras, bet 59% klausās internetā mūziku vai radio, informē “Kaspersky Lab” sabiedrisko attiecību konsultante Latvijā Olga Kazaka.

Pētījums vēlreiz apliecina, ka tagad lielākā daļa lietotāju vairs nespēj iedomāties savu dzīvi bez regulāriem interneta apmeklējumiem.

Taču ļoti aktīvi internetā ir ne vien lietotāji, bet arī vīrusu rakstītāji, hakeri un citi ļaundari. Saskaņā ar “Kaspersky Lab” apkopoto informāciju ik dienu tīmeklī parādās 125 tūkstoši jaunu kaitīgo programmu.

«Mūs ļoti interesē mūsdienu interneta lietotāja portrets, viņa ieradumi un darbības tīmeklī – viņa «digitālais es», lai mēs varētu izprast viņa vajadzības un vēlmes,» saka “Kaspersky Lab” mārketinga direktors Aleksandrs Jerofejevs.

Diemžēl ne vienmēr lietotāji demonstrē pietiekamu informētību par pastāvošajiem kiberdraudiem, tādējādi lielā mērā paaugstinot ļaundaru izredzes uz veiksmi.

Interneta lietotāju pētījumu pēc “Kaspersky Lab” pasūtījuma 2012.gada maijā veica neatkarīgais pētniecības uzņēmums «O+K». Pētījuma gaitā tika aptaujāti vairāk nekā 11 tūkstoši lietotāju no 16 gadu vecuma, kas dzīvo Latīņamerikas, Ziemeļamerikas, Eiropas, Tuvo Austrumu, Āzijas un Āfrikas valstīs.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu