Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

1
Rītausma. 2.daļa
Kristīne Simsone

 

oooo Pēdējā tempļa hronikas. Vēl viens apliecinājums, ka pašmāju dokumentālais kino ir soli priekšā mākslas filmām. Režisors Dāvis Sīmanis ir saistoši izklāstījis medijos jau ļoti apbružāto Gaismaspils būvniecības stāstu, to parādot kā vērienīgu un ideālistisku arhitekta Gunāra Birkerta projektu. Lente ir ritmiski lēna, taču lieliski saglabā dinamiku, parādot bibliotēkas jauno ēku kā atsevišķu, teju savu dzīvi dzīvojošu vienumu, kas, par spīti visam, turpina tapt un jau ir sevi ierakstījis vietējā vidē. Splendid Palace no 16.novembra.

oo Sviests / Butter. Nosaukums kodolīgi raksturo sižetu: iecerēta kā satīra par ASV vidienes sabiedrību un tās absurdajām vērtībām, piemēram, filmas varoņiem tik «svarīgo» sviesta skulptūru veidošanu kā ceļu uz slavu. Taču lentes veidotāji ir pārāk aizrāvušies ar kariķēšanu un to dara ar jau simtiem reižu redzētiem paņēmieniem. Muļķīga izklaide, kurā ākstās arī Hjū Džekmens. No 16.novembra.

oo Rītausma 2.daļa / The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2. Piecus gadus ilgušās vampīrfilmu ziepju operas (cerams) noslēdzošā daļa: episkums, specefektu bagātība un komiska patosa pilna nopietnība – elementi, kas priecēs fanus, bet skeptiķiem liks smīnēt vēl vairāk. No 16.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu