Dailes teātrī pirmizrāde "Es par Rēziju" • IR.lv

Dailes teātrī pirmizrāde “Es par Rēziju”

34
Izrādes publicitātes foto

Režisors Elmārs Seņkovs savu debiju Dailes teātrī dēvē par „profesionālu joku” – viņš veido iestudējumu ar savu sapņu aktrisi

Piektdien, 16. novembrī Dailes teātra Kamerzālē notiks dialoga 1 daļā „Es par Rēziju” pirmizrāde, ar ko Dailes teātrī debitē režisors Elmārs Seņkovs.

Rēzija Kalniņa ir aktrise, kas nospēlējusi visu: traģiskas un komiskas lomas, varones un ļaundares, liktenīgās sievietes un klaunus. Viņa ir allaž mainīga, pretrunīga un neuzminama. Un tāda paliek.

Režisors Elmārs Seņkovs dēvē šo izrādi par „profesionālu joku” – debitējot Dailes teātrī un veidojot iestudējumu ar savu sapņu aktrisi. Tas ir dialogs un satikšanās – režisoram ar aktrisi, aktrisei ar sevi un skatītāju. Satikšanās lomas tēlam ar Aktrises Tēlu. Kas to ir radījis? Viņa pati vai režisori? Vai varbūt skatītāji, kuri ir aicināti maldīties līdzi aktrises emociju, domu un jūtu labirintā…

Izrādes dramaturģiskās kompozīcijas autori ir Rasa Bugavičute, Elmārs Seņkovs un Rēzija Kalniņa, gaismu māksliniece – Marta Laure.

Vairāk informācijas www.dailesteatris.lv

 

 

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu