Būvējam globālu korporāciju? Okei! • IR.lv

Būvējam globālu korporāciju? Okei!

5
No kreisās: Raimonds Kaže, Alise Semjonova un Uldis Leiters.
Ieva Puķe

Pirms diviem gadiem Delfu darbinieki Uldis un Raimonds brīvajā laikā sāka veidot infografikas. Infogr.am veikums nu iekļauts 100 pasaulē labāko jauno start-up uzņēmumu skaitā, mājaslapai ik mēnesi ir pusmiljons apmeklētāju

Tur ir itāļi, kas attīsta vēja turbīnas. Nevis vertikālās, bet horizontālās – ilgāk griežoties, un uz tām labāk pūšot, Uldis Leiterts pamāj blakus telpas virzienā. Līdzās koncertzālei Ave Sol atrodamās ēkas jumta stāvā, kur tiekamies ar viņa komandas biedriem Raimondu Kaži un Alisi Semjonovu, mākoņu stumšanai ir tendence pārtapt realitātē.

27 gadus vecs, IT cilvēkam netipiski komunikabls, Uldis sarunas laikā atklāj, kā pārdrošu sapņu piepildīšanās ir mainījusi viņa dzīvi. Viņa mamma kļuvusi ļoti bažīga, kad šāgada 1.martā dēls kopā ar kolēģi Raimondu atstāja algotu darbu, kur bija nostrādājis pēdējos piecus gadus. Sāka braukt uz starptautiskām konferencēm arvien plašākā areālā. Atgriežoties Latvijā, noenkurojās jauno tehnoloģiju inkubatorā TechHub Riga.

Tur arī satieku viņa komandu. Uldis, Raimonds (28) un Alise (25) izveidojuši uzņēmumu Infogr.am, kura mājaslapas nosaukumā izmantots pretenciozs «specefekts» – armēņu domēns. Tā produkts – infografikas – ir moderna tēma, kurā var ietilpināt gandrīz jebko. Globālajā tīmeklī ceļo grafiski stāsti, kā kāds ir izaudzējis bārdu vai kādas darbības katrā filmā ir veicis Rembo – Raimonds Kaže min ilustratīvus piemērus. Viņš pats savā blogā ar videofragmentiem apkopojis statistiku, kādās valstīs un kādās ūdenskrātuvēs ir peldējis. Grafika Kas ir Lāčplēša diena?, ko pagājušajā nedēļas nogalē pēc Infogr.am piegrieztnes radījis kāds lietotājs, tviterī saņēmusi retvītu pat no Igaunijas prezidenta!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu