Tiesā nonāk daļa "Latvenergo" amatpersonu krimināllietas • IR.lv

Tiesā nonāk daļa “Latvenergo” amatpersonu krimināllietas

9
KNAB aiztur "Latvenergo" vadītāju Kārli Miķelsonu. Foto: Gatis Gierts, F64

Apsūdzības celtas pret trim valsts amatpersonām

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Vidzemes priekšpilsētas tiesai nosūtījis daļu tā dēvētās “Latvenergo” amatpersonu krimināllietas.

Tiesai 9.novembrī nodotajā lietā apsūdzības celtas trīs valsts amatpersonām, aģentūrai LETA pastāstīja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Šēnberga.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, šīs trīs amatpersonas ir bijušā “Latvenergo” prezidenta Kārļa Miķelsona toreizējais vietnieks Aigars Meļko, kā arī kādreizējais AS “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa toreizējais vietnieks Andrejs Stalažs.

Viena persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma (KL) 219. otrās daļas par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā. Savukārt vēl divas amatpersonas apsūdzētas gan pēc minētā panta, gan pēc KL 326.panta pirmās daļas par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos. Apsūdzētie savu vainu neatzīst.

Jau ziņots, ka korupcijas apkarotāji 2010.gada jūnijā aizturēja piecas valstij piederošā “Latvenergo” vadošas amatpersonas aizdomās par kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un naudas atmazgāšanu.

Toreizējais “Latvenergo” vadītājs Kārlis Miķelsons ir viena no augstākajām amatpersonām, kādas Latvijā jebkad aizturētas aizdomās par korupciju.

Pamatlieta 2012.gada rudenī tika nodota prokuratūrai, taču medijos jau 2012.gada pavasarī noplūda tās ietvaros noklausīto telefonsarunu ieraksti. Aizdomās par šo noplūdi tiek turēts nu jau bijušais KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis.

KNAB lūdzis saukt pie kriminālatbildības kopumā 17 personas saistībā ar amatpersonu kukuļošanu “Latvenergo” realizētajos Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) un Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) rekonstrukcijas projektos.

 

Komentāri (9)

Janka, Janic 12.11.2012. 19.19

šoreiz par Miķelsona notiesaašanu runaat paaragri , viņa kriminaallietai veel liidz tiesai taals ceļš ejams , šie tikai taadi pabiras un savu vainu neatziist.

+2
0
Atbildēt

2

    dace_ampermane > Janka, Janic 12.11.2012. 21.11

    jā. vēl esmu aizmirsia starp man mīļajiem autoriem pieminēt riņkī apkārt un tantu Sidru kura pēķšni ir parādījusies šovakar un daudz citus, un ja vēl kāds uzplaiksnīs manā atmiņā pievienošu sarakstam.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Janka, Janic 12.11.2012. 20.36

    IR te tādi man patīkami cilvēki kā augšāmstāvošais Ebenemezers [baigi grūti to vārdu izdrukāt, būtu jau labāk sevi par Čaplinu dēvējis] un tad mums ir Ino, Betija, dievišķais lama, Rūdolfs Blaumanis un vēl daži kuriem es jūtu sirds latviski pukst, Bet! laiki mainās un kopš senseniem laikiem tautas ir migrējušas [barbari pārņēma Romu, Tomass Mans raksta savā ” Jāzeps un viņa brāļi” par to, ka Ēģiptē nevarēja tā vienkārši tikt iekšā, kā viņi sevi saveda kārtībā stāvot pirms sargiem. Tas tā diemžēl notiek, bet mēs varētu pretistāvēt ja nebūtu tādi Godmaņi, Gaiļi un Kalvīši un daudz pārējo. Nu , tas tā, piemetu pagali patriotiskam ugunskuram…..

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 12.11.2012. 18.53

Es būtu pārsteigts, bet bezgala apmierināts, ja Miķelsons saņemtu kādu īstu sodu. Viņi nesaņem sodus , viņi to zin, un viņi zog. Viņi ir noziedznieki kuri gatavi pārdot visu, nu varbūt, ka ne savu māti [….ar dažiem izņēmumiem]

+2
0
Atbildēt

0

Uldis Babris 13.11.2012. 10.43

cerams, ka šoreiz NA ministrs nenomuļļās šo lietu

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu