Putins atlaiž Krievijas aizsardzības ministru • IR.lv

Putins atlaiž Krievijas aizsardzības ministru

18
Anatolijs Serdjukovs. Ekrānšāviņš no portāla newsru.com

Ministra atcelšana no amata ir lielākās izmaiņas valdības sastāvā, ko veicis prezidents Putins

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien atlaidis aizsardzības ministru Anatoliju Serdjukovu saistībā ar korupcijas skandālu Aizsardzības ministrijai piederošā akciju sabiedrībā, ziņo LETA/AFP.

Serdjukova vietā iecelts Maskavas reģiona gubernators un Putina ilggadīgais sabiedrotais Sergejs Šoigu, kurš no 1994.gada līdz 2012.gadam ieņēma ārkārtas situāciju ministra amatu.

Serdjukova atbrīvošana no amata pamatota ar nepieciešamību veikt pamatīgu izmeklēšanu par vērienīgām mahinācijām ar nekustāmajiem īpašumiem Aizsardzības ministrijai piederošajā akciju sabiedrībā “Oboronservis”, kuras darbības jomas aptver kā bruņojuma uzturēšanu, tā lauksaimniecību un izdevējdarbību.

25.oktobrī Krievijas likumsargi veica kratīšanu “Oboronservis” birojos, konfiscēja dokumentus un nopratināja amatpersonas. Saistībā ar mahinācijām “Oboronservis” ir sākta krimināllieta, kurā vārdā nenosauktas amatpersonas tiek turētas aizdomās par īpašumu pārdošanu zem to tirgus vērtības, Krievijas budžetam radot trīs miljardus rubļu (aptuveni 52 miljonus latu) lielus zaudējumus.

Serdjukovs jau toreiz tika izsaukts uz tikšanos ar Putinu, kas radīja bažas par viņa nākotni. Ministra atcelšana no amata ir lielākās izmaiņas valdības sastāvā, ko pēc pārvēlēšanas prezidenta amatā uz trešo termiņu veicis Putins.

Serdjukovs aizsardzības ministra amatā tika iecelts 2007.gadā, kļūstot par pirmo civilpersonu šajā postenī kopš 1991.gada. Militāro nopelnu trūkumus un Kremļa atbalstītā, bet nepopulārā armijas reforma, kuras īstenošanai Serdjukovs bija nodevies, apveltījusi viņu ar daudziem ietekmīgiem ienaidniekiem Aizsardzības ministrijā.

 

Komentāri (18)

Aivars Krauklis 06.11.2012. 14.45

Izskatās, ka Puķinam darbaspējīgu “kadru” deficīts, vismaz uzticamu noteikti vairs nepietiek.
Alfatēvņš krievu televīzijā šorīt sper zemes gaisā un aicina turpināt labo,nez kādi grandiozi plāni Šoigam būšot jārealizē. Tātad grandiozi “aizsargāties’ jau ieplānots, tikai laikam nav vēl nozīmēti galvenie uzbrucēji. Būs jau arī latviešu fašistiskajiem agresoriem kāda vietiņa – starp citiem anglosakšu imperiālistu pakalpiņiem.

+3
-1
Atbildēt

0

mary75 06.11.2012. 14.19

Cīņa iet par miljardiem dolāru, kas domāti armijai. S. atteicas iepirkt nekvalitatīvo un dārgo Krievijas bruņojumu, un aizskāra daudzu ietekmīgu mil. – rūpn. kompleksa dalībnieku interses.
Enģelis viņš nav, korupcija ir visur, bet, viņš tiešām reformēja Krievijas armiju, kas arī daudziem nepatika, bet pēc sarīkotā skandāla Putinam neatlika nekas cits, kā Serd. atlaist.

+1
0
Atbildēt

1

    aija_vecenane > mary75 06.11.2012. 19.13

    Paskat, zāģē zaru, uz kura paši sēž. Vai Krievijas armijas spēks nav viens no trumpjiem, ar ko viņi atklāti vai caur puķēm mēdz draudēt pasaulei? Kodolieroči, raķetes Kaļiņingradā, liela armija, milzums tehnikas… Vai varbūt tagad visu Krievijas spēku iemieso vienīgi nafta, gāze un citi derīgie izrakteņi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

Edmunds Zālīte 06.11.2012. 13.59

ehh… nu gan iemesli atrasti oficiālie :) tie, protams – arī, bet tos jau sen visi zināja un nevienu tie neuztrauca, kamēr keks bij uzticīgs savai sieviņai, caur kuru bij ieprecējies vadoņu ‘ģimenē’.

http://navalny.livejournal.com/748282.html

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu