ĢIT austriešu horeogrāfes Dorisas Ūlihas izrāde "Vairāk nekā vajadzīgs" • IR.lv

ĢIT austriešu horeogrāfes Dorisas Ūlihas izrāde “Vairāk nekā vajadzīgs”

26
Izrādes publicitātes foto

“BRUT dienas Rīgā” noslēdz izrāde, kuras autore analizē mūsu laikmeta fenomenu – vēlmi būt unikāliem, bet neatšķirties no pūļa

Pirmdien, 5.novembrī  plkst.20 Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a)  varēs noskatīties austriešu horeogrāfes Dorisas Ūlihas izrādi “Vairāk nekā vajadzīgs”. Ar  šo skatuves darbu noslēdzas trīs dienas ilgusī Latvijas Jaunā teātra institūta  sadarbībā ar Vīnes producentu apvienību “brut Wien” veidotā  laikmetīgās skatuves mākslas programma “BRUT dienas Rīgā”

Dorisas Ūlihas izrādes „Vairāk nekā vajadzīgs” iedvesmas avots ir baroka perioda tiekšanās pēc formu bagātības un Bodlēra dzeja, tā pēta stereotipus par ķermeni laikmetīgajā dejā. Reālā laikā notiekošās telefona sarunās Dorisa Ūliha intervē cilvēkus, kuru ķermeņi neatbilst vispāratzītajiem skaistuma ideāliem. Viņa vaicā, kāda nozīme ir ārējam veidolam un tam, kas atrodas „zem ādas”? Kāda loma ir dejotāju izskatam dejas izrādes uztverē? Vai dejā eksistē perfekts ķermenis? Un galu galā – kas ir skaists, un kas nav? Brīžiem kaila, brīžiem ietinusies melnā kažokā, Dorisa vārdos un kustībās analizē šo dīvaino mūsu laikmeta fenomenu – vēlmi būt unikāliem, bet tajā pat laikā neatšķirties no pūļa.

Izrāde notiek angļu valodā. Biļetes cena Ls7. Tās var iegādāties www.bilesuparadize.lv, galerijā „Istaba”, Ģertrūdes ielas teātrī un Latvijas Jaunā teātra institūtā.

 

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu