Infografika: Valsts kapitālsabiedrības šķērsgriezumā • IR.lv

Infografika: Valsts kapitālsabiedrības šķērsgriezumā

23

 

Kādai būt valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību labākajai pārvaldībai, par to nākamnedēļ 8. un 9.novembrī konferencē spriedīs Latvijas un ārvalstu speciālisti.

Viena no galvenajām tēmām konferencē būs valsts kapitālsabiedrību pārvaldība. Tiks prezentēti pētījuma „Publiskās personas dalības kapitālsabiedrībā mērķa, nepieciešamības un statusa kritēriju izvērtējums” rezultāti, bet par jauno valsts kapitālsabiedrību un kapitāldaļu pārvaldības jauno modeli stāstīs Ekonomikas ministrijas pārstāvis. Savukārt ārvalstu eksperti piedāvās skatu no malas par kapitālsabiedrību pārvaldību, informē Valsts kancelejas pārstāve Ilze Pavlova.

Ikgadējo konferenci kopīgi organizē Valsts kanceleja, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Latvijas Darba devēju konfederācija.

9.novembrī arī paredzēta Efektīvas pārvaldības Gada balvas privātajā, pašvaldību un valsts sektorā pasniegšanas ceremonija.

Valsts kanceleja sagatavojusi infografiku, kurā atspoguļotas valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības šķērsgriezumā – cik valstī ir šādas kapitālsabiedrības, kāds ir to apgrozījums, aktīvi, peļņa, nodarbināto īpatsvars utt.

 

Komentāri (23)

grislits 31.10.2012. 17.07

Vai es pareizi iebraucu pēdējā diagrammā, no kuras izriet, ka valsts kapitālsabiedrības ar 11,6% aktīvu (4 miljardi ar kapeikām no 36 miljardiem ar kapeikām) ģenerē gandrīz 65% uzņēmējdarbības peļņas?

Un valsts kapitālsabiedrības taču parasti esot neefektīvākas. Tad varam secināt, ka pelēkā ekonomika ir vienkārši nenormāli milzīga.

+3
0
Atbildēt

0

Agris Āva 31.10.2012. 20.06

Līdzīgs jautājums, kā robertam-j: kas tas tāds par “apgrozījumu valstī kopumā” 32 miljardu latu apjomā, no kura valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību daļa ir nieka 8%? Manuprāt, problēma nav kapitālsabiedrību efektivitātē, bet gan infografikas sastādītāju kompetencē.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu