Bībelē atrastais uzņēmums • IR.lv

Bībelē atrastais uzņēmums

2
Nissi valdes priekšsēdētāja Ilona Āboliņa: «Es nekad nedomāju, ka varētu būt uzņēmēja. Es varu noorganizēt, bet to visu vadīt… Lai gan — varbūt tas man gēnos.»

Uzņēmējas Ilonas Āboliņas mātei reketieri reiz draudēja meitas dzīvas aprakt mežā – tik skarbi sākas stāsts, kā no neliela sakņu veikala izauga bizness ar miljona apgrozījumu

Pēdējo četru gadu laikā jaunas preču zīmes un logo izstrādē vien SIA Nissi investējusi vairākus desmitus tūkstošu latu, bet aptuveni miljons eiro ieguldīts jaunu produktu izstrādē, iekārtās un topošā ražotnē Baldonē. «Tas viss darīts ar mērķi, lai mēs tiktu atpazīti starptautiski,» jauno stratēģiju skaidro uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Ilona Āboliņa. Plānos ir paplašināt eksportu ne vien Lietuvas un Igaunijas, bet arī Skandināvijas un Krievijas tirgos. Dārzeņu pirmapstrādē un fasēšanā Latvijā pašlaik esot tik liela konkurence, ka uzņēmumam nemitīgi jādomā par jauniem produktiem, kā padarīt tos pircējiem pieejamākus un turklāt ar maksimāli ilgu uzglabāšanas laiku.

Runa nav par ķimizētiem pusfabrikātiem vai saldētām ātrajām uzkodām, bet gan par Latvijas laukos augušiem kartupeļiem, bietēm, burkāniem, pelēkajiem zirņiem un pupiņām, kas bez saldēšanas un konservantiem ir uzglabājami līdz pat gadam. Kā tas iespējams? Vienkārši – vispirms fasējot tos vakuumā, tad ilgstoši tvaicējot augstā temperatūrā. Tā ir speciāla tehnoloģija, kuras detaļas gan Ilona Āboliņa atklāt nevēlas.

Kartupeļi un tradīcijas
«Viss sākās ar bietēm,» stāsta Ilona. «Tās ir pieprasītas gan mazumtirdzniecībā, gan tā sauktajā HoReCa sektorā, kas ir saīsinājums no vārdiem «hoteļi», «restorāni», «kafejnīcas». Kopš 2008.gada strādājam gan ar vieniem, gan otriem.» Tieši togad Ilona jau kopš 1994.gada strādājošajam Nissi, kurš nodarbojās ar garšaugu fasēšanu lielveikaliem, pievienoja dārzeņu pārstrādes uzņēmumu Jelgavā, kas mizoja saknes sabiedrisko ēdinātāju vajadzībām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu