Koalīcija vienojas par papildu naudu demogrāfijai • IR.lv

Koalīcija vienojas par papildu naudu demogrāfijai

30
Labklājības ministre Ilze Viņķele. Rūta Kalmuka, F64

Nacionālā apvienība solās atbalstīt budžetu; ģimenēm pieliks 14 miljonus

Koalīcija pārstāvji šodien parakstīja vienošanos par papildu naudas piešķiršanu demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, kas paredz, ka kopējās izmaksas papildus Ministru kabineta apstiprinātajam 2013.gada valsts budžeta projektam būs 14 miljoni latu, vēsta aģentūra LETA.

Vienošanās paredz, ka 2013.gada 1.janvārī no pašreizējiem 50 latiem līdz 100 latiem tiek paaugstināts minimālais bērnu kopšanas pabalsta apmērs sociāli neapdrošinātām personām laika posmā no bērna dzimšanas līdz viena gada vecumam. Savukārt sociāli apdrošinātām personām vecāku pabalsta minimālais apmērs tiek paaugstināts arī līdz 100 latiem periodā no bērna dzimšanas līdz viena gada vecumam.

Kā ziņots, Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK sākotnēji aicināja nākamā gada budžetā papildus iekļaut 31,6 miljonus latu, bet vēlāk skaitļi tika mainīti, ņemot vērā budžeta projektā jau iekļautos izdevumus, kā arī precizētos aprēķinus. Partija uzsvēra, ka nav atkāpusies ne no viena priekšlikuma demogrāfijas jomā, taču precizējusi summas, vienlaikus prasot mainīt atsevišķas valdības ieceres, kurām budžetā jau ir paredzēti līdzekļi, un aizstāt ar savējām. Ja prasības netiktu uzklausītas, nacionāļi draudēja neatbalstīt nākamā gada budžeta projektu galīgajā balsojumā.

Koalīcijas partneri pauda, ka ir atrasts optimāls risinājums.  Nacionālā apvienība ievietojusi internetā vienošanās tekstu. Kā iepriekš skaidroja labklājības ministre Ilze Viņķele, pusi papildus vajadzīgās summas gūšot no Latvijas Bankas ieņēmumiem, bet otru pusi – no dažādiem citiem avotiem, ko Finanšu ministrija vēl precizē. Labklājības ministrija gatavo aprēķinus, kāda ir šo pasākumu ietekme uz budžetu.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu