Rubiks nekandidēs nākamajās EP vēlēšanās • IR.lv

Rubiks nekandidēs nākamajās EP vēlēšanās

21
Alfrēds Rubiks. Foto: Edijs Pālens, LETA

Viņš vēlas sakārtot savu arhīvu un uzrakstīt memuārus

Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) līderis Alfrēds Rubiks negatavojas kandidēt nākamajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. “Es saviem partijas biedriem esmu pateicis, ka nākamajās EP vēlēšanās nekandidēšu,” aģentūrai LETA teica Rubiks.

77 gadus vecais politiķis atzina, ka lielu daļu mūža ir pavadījis dažādos vēlētos amatos. Kaut arī viņš jūtoties vēl diezgan enerģisks un pieredze arī esot uzkrāta, pēc EP deputāta pilnvaru beigām Rubiks vēloties sakārtot savu arhīvu, uzrakstīt memuārus un atpūsties dabā. Patlaban nākoties regulāri lidot uz Briseli vai Strasbūru un strādāt tur vismaz trīs dienas nedēļā.

Rubiks darbojas EP Eiropas Apvienotā kreiso un Ziemeļvalstu Zaļo kreiso spēku konfederālajā grupā, ir priekšsēdētāja vietnieks ES un Kazahstānas, Kirgizstānas un Uzbekistānas parlamentārās sadarbības delegācijā, kā arī darbojas ES komitejās attiecībām ar Tadžikistānu, Turkmenistānu, Mongoliju, Armēniju, Azerbaidžānu un Gruziju.

2009.gada 6.jūnijā notika EP vēlēšanas, kurās Rubiks startēja no “Saskaņas centra”. Deputātus EP ievēl uz pieciem gadiem.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu