ĀM: Krievijā par spiegošanu notiesātais nav darbojies Latvijas uzdevumā • IR.lv

ĀM: Krievijā par spiegošanu notiesātais nav darbojies Latvijas uzdevumā

26
Foto: Atis Ieviņš, F64

Krievijas Augstākā tiesa uz 12 gadiem cietumā iesloga Latvijas pilsoni Pāvelu Loskutovu

Krievijā notiesātā Latvijas pilsoņa Pāvela Loskutova jebkādas darbības ne mūsu zemē, ne ārvalstīs nav tikušas veiktas ne Latvijas valsts drošības iestāžu, ne arī kādas citas mūsu valsts institūcijas uzdevumā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Sīlis.

ĀM apstiprina, ka tai ir zināms par Latvijas pilsoņa Loskutova aizturēšanu un notiesāšanu Maskavā, pamatojoties uz Krievijas Kriminālkodeksa 276.pantu “Spiegošana”. Viņam tika piespriests 12 gadus ilgs cietumsods, kuru 18.oktobrī apstiprināja Krievijas Augstākā tiesa.

Ņemot vērā, ka šis spriedums ir klasificēts, ĀM rīcībā nav informācijas par šā Latvijas pilsoņa nodarījuma saturu, kā arī par to, kuras valsts uzdevumā viņš veicis inkriminētās darbības.

Saskaņā ar patlaban pieejamo informāciju Latvijai nav pamata uzskatīt, ka Loskutovs būtu veicis darbības, kas būtu nodarījušas kaitējumu Latvijas valsts interesēm, norādīja Sīlis.

Latvijas vēstniecības Maskavā konsulārā amatpersona vairākkārt ir apmeklējusi Loskutovu ieslodzījuma vietā, lai pārliecinātos, ka tiek ievērotas viņa kriminālprocesuālās tiesības, un noskaidrotu viņa uzturēšanās apstākļus pirmstiesas izolatorā. Latvijas pilsoņa aizstāvību tiesā nodrošināja Krievijas tiesu sistēmas piešķirts advokāts, kura pakalpojumu izmantošanai viņš deva savu piekrišanu, teikts ĀM paziņojumā.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu