“Ir” žurnālistes raksts izvirzīts ES konkursa finālā • IR.lv

“Ir” žurnālistes raksts izvirzīts ES konkursa finālā

29
Ekrānšāviņš no ES konkursa mājas lapas.

ES konkursa uzvarētājus paziņos nākamgada janvārī

“Ir” žurnāliste Inta Lase par savu rakstu “Vēzis veselības sistēmā” iekļuvusi Eiropas Savienības rīkotā konkursa par labāko žurnālista veikumu, atspoguļojot veselības sistēmas problēmas (EU Health Prize for Journalists 2012) finālā.

Inta Lase kā Latvijas konkursa uzvarētāja ir viena no finālam izvirzītajiem 26 valstu žurnālistiem. Kopumā, pēc konkursa organizatoru ziņām, 394 žurnālisti no 27 valstīm tika iesnieguši 557 rakstus. Labākos rakstus jau bija atlasījušas nacionālo valstu žūrijas, tagad finālisti konkurē ES līmenī.

Lai izvēlētos uzvarētājus, ES žūrija tiksies 13.decembrī. Pēc tam jau 2013.gada 29.janvārī uzvarētāji tiks paziņoti īpašā ceremonijā Briselē.

Pērn ES balvu saņēma cita “Ir” žurnāliste Ieva Alberte. Eiropas Savienības žurnālistu balva “Kopā pret diskrimināciju!” viņai tika piešķirta par rakstu „Ar Lauru. Bez Terēzes”, kas stāsta par to, kas notiek, ja sievietei ar garīgiem traucējumiem piedzimst bērns.

Savukārt Inta Lase pētīja situāciju, kāpēc medikamentu tirgū Latvijā zāļu iepakojuma vidējā cena piecos gados ir gandrīz dubultojusies, bet iedzīvotāji arvien dārgāk maksā par zālēm, taču nekļūst veselāki.

Ieva Alberte divas reizes bijusi ES konkursa fināliste.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu