Ronis izsaka neuzticību Luhsem • IR.lv

Ronis izsaka neuzticību Luhsem

27
Foto: Lita Krone

Rakstiska veida informāciju par iespējamo amata zaudēšanu Luhse gan neesot saņēmis

Starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse šodien ir saņēmis satiksmes ministra Aivja Roņa mutiski izteiktu neuzticību, biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja lidostā, vēsta LETA.

Rakstiska veida informāciju par iespējamo amata zaudēšanu Luhse gan neesot saņēmis.

Satiksmes ministra (SM) biroja vadītājs Aivis Freidenfelds norādīja, ka Luhse ir zaudējis Roņa uzticību un attiecīgi nākamajā nedēļā uzņēmuma akcionāra sapulcē tiks lemts par izmaiņām valdes sastāvā.

Ministrijā informēja, ka lidostas akcionāru sapulce plānota nākampiektdien, 19.oktobrī.

Freidenfelds norāda, ka uzticības zaudēšana saistīta ar to, ka valdes priekšsēdētājs nav spējis panākt konstruktīvu sadarbību ar nacionālo aviokompāniju “airBaltic”, lidostai nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un galamērķus, kā arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiek saskaņā ar paredzēto laika grafiku.

Kā ziņots, jau augusta beigās tika runāts par iespējamo Luhses nomaiņu. Toreiz Roņa biroja vadītājs Aivis Freidenfelds skaidroja, ka Satiksmes ministrijā netiek apsvērta starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja maiņa un tās ir mediju vidē izplatītas spekulācijas.

Arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols, kurš publikācijā minēts kā potenciālais jaunais lidostas vadītājs, “Nozare.lv” skaidroja, ka piedāvājumu kļūt par Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāju nav saņēmis un negrasās pamest LIAA direktora amatu.

Starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētājs Luhse drīzumā varētu zaudēt amatu, un formālais iemesls tam varētu būt prognozējamie sarežģījumi ar teju 80 miljonus eiro (56 miljonus latu) vērto lidostas infrastruktūras attīstības būviepirkumu.

Luhse 8., 9. un 10.Saeimas vēlēšanās, kā arī Rīgas domes vēlēšanās startējis no “Zaļo un Zemnieku savienības” saraksta. Vēl pirms tam 1994.gadā Rīgas domes vēlēšanās kandidējis Tautas saskaņas partijas sarakstā

Bijis padomes loceklis “BVN Tirdzniecības Centrā”, “Latvijas Investīciju bankā”, AAS “Alterna-Viva”, “BVN Brīvprātīgaajā pensiju fondā”, AS “Rāmums”; viens no “Aizkraukles bankas” dibinātājiem (ar paraksta tiesībām), kurā bijis arī padomes priekšsēdis.

Luhse bijis arī padomes loceklis VAS “Elektrosakaru direkcija”, VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) un SIA “Lattelecom”. 2010.janvārī iecelts par Valsts darba inspekcijas (VDI) direktoru, bet tā pašā gada decembrī – par starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāju.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu