Kavacs pats sevi ieceļ par Aviācijas muzeja direktoru • IR.lv

Kavacs pats sevi ieceļ par Aviācijas muzeja direktoru

36
SIA "Rīgas nami" nu jau bijušais valdes loceklis Almers Ludviks (no kreisās), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Kārlis Kavacs tikšanās laikā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Kavacs ar Ludviku vienojušies izveidot struktūrvienību “Aviācijas muzejs “Spilve””

Pašvaldības SIA “Rīgas nami” valdes bijušais priekšsēdētājs Kārlis Kavacs, vēl esot amatā, kopā ar bijušo valdes locekli Almeru Ludviku pieņēmis lēmumu dibināt Aviācijas muzeju “Spilve” un par tā direktoru iecelt pats sevi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija par Rīgas domes Revīzijas un audita pārvaldes veiktās pārbaudes gaitā izdarītajiem secinājumiem.

Šie lēmumi pieņemti mēnesi pēc tam, kad 9.jūnijā “Rīgas namu” valdi pameta trešais valdes loceklis Mareks Segliņš.

Kavacs un Ludviks šā gada 10.jūlija valdes sēdē vienbalsīgi nolēma “Rīgas namu” organizatoriskajā struktūrā izveidot struktūrvienību “Aviācijas muzejs “Spilve””. Tāpat abi vienojušies par jaunizveidotās struktūrvienības direktoru iecelt un apstiprināt pašu Kavacu.

Valdes sēdes protokolā nav norādīts un protokola pielikumā nav pievienota “Rīgas namu” dalībnieku sapulces rakstveida atļauja Kavacam valdes priekšsēdētāja amatu savienot ar uzņēmuma struktūrvienības “Aviācijas muzejs “Spilve”” direktora amatu.

“No iepriekšminētā var secināt, ka nav ievērots likums par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā,” norāda revīzijas autori.

“Rīgas namu” preses sekretāre Terēza Luksa skaidroja, ka Kavacs šo pienākumu pildījis bez atlīdzības. Viņa vietā Aviācijas muzeja “Spilve” direktora amata pienākumus pilda “Rīgas namu” pasākumu centra pārvaldes direktore Ilze Saulīte-Jansone, un arī viņa to darot bez atlīdzības.

Kā zināms, Kavacu 2.oktobrī aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturējusi policija, taču viņš atbrīvots pret 15 000 latu drošības naudu. Pret viņu sākts kriminālprocess par pilnvaru pārsniegšanu, iesaistoties augsta riska finanšu darījumos, kas “Rīgas namiem” nodarījis vairāk nekā 1,2 miljonus latu lielus zaudējumus.

Vienā kriminālprocesā ar Kavacu tika aizturēts arī “Zeus” valdes loceklis Ivars Ciska, kuram tiesa apcietinājumu nepiemēroja. Viņš tiek turēts aizdomās par piesavināšanos lielā apmērā.

Par šiem pārkāpumiem Kavacs septembrī tika atstādināts no amata “Rīgas namos” un izslēgts arī no Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) dibinātās partijas “Gods kalpot Rīgai”.

Aviācijas muzejs tika atvērts šogad maijā.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu