Pakistāna izsola atlīdzību, lai notvertu cilvēktiesību aktīvistes šāvējus • IR.lv

Pakistāna izsola atlīdzību, lai notvertu cilvēktiesību aktīvistes šāvējus

31
Protesta akcija Lahoras pilsētā Pakistānā pret talibiem, kuri sašāva 14 gadus veco cilvēktiesību aktīvisti Malalu Jusufzaji. Foto: AFP/LETA

Talibi meitenei atriebušies par prettalibu propagandu un rietumnieciskiem uzskatiem

Pakistānas varas iestādes izsolījušas 105 tūkstošu ASV dolāru lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atrast 14 gadus vecās cilvēktiesību aktīvistes Malalas Jusufzaji sašāvējus, vēsta BBC News.

„Taliban” grupējuma kaujinieki pusaudzei uzbruka 9.oktobrī, kad meitene kopā ar klasesbiedrenēm atgriezās no skolas. Meitenei trāpīja divas lodes, iespējams, ka teroristi ievainojuši arī citas meitenes.

Tagad Malalai viena lode no kakla ir izņemta, meitene ārstējas Pešavāras kara hospitālī, bet viņas veselības stāvoklis ir kritisks.

Malala Jusufzaji no Mingoras pilsētas Svatas ielejā, būdama 11 gadu veca, sāka rakstīt blogu urdu valodā britu BBC. Blogā meitene stāstīja par dzīvi talibu režīma laikā, kas Svatas ieleju kontrolēja no 2007. līdz 2009.gadam.

Blogā, ko publicēja BBC un tāpēc tas drīz vien kļuva populārs visā pasaulē, Malala aprakstīja nāvessodus, apšaudes un slepkavības, kas notika talibu kontrolētajā teritorijā. 2011.gadā Malala tika iekļauta talibu kaujinieku iespējamo upuru sarakstā.

Pēc uzbrukuma meitenei „Taliban” grupējums par to pilnībā uzņēmies atbildību. Kaujinieki Malalai esot atriebušies par prettalibu propagandu un rietumnieciskiem uzskatiem.

Pēc uzbrukuma meitenei vairākās Pakistānas pilsētās notikušas protesta akcijas pret talibiem.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu