Koris “Sōla” - pasaules koru reitinga pirmajā simtniekā • IR.lv

Koris “Sōla” – pasaules koru reitinga pirmajā simtniekā

5
ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones vizītes laikā Latvijā Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (centrā). Foto: Edijs Pālens, LETA

Pasaules labāko simt koru pulkā vēl ir „Latvian Voices” un koris „Spīgo”

Pirmo reizi pasaules koru sacensību rīkotājas organizācijas „Interkultur” sastādītajā pasaules labāko koru reitingā iekļuvis Latvijas koris „Sōla”, ar 1037 punktiem ieņemot tajā 54.vietu no 1000 labāko.

Koru reitings „Interkultur.com” atjaunots 10.oktobrī. Koris “Sōla”, kuru vada diriģents Kaspars Ādamsons, reitingā iekļuvis pēc dalības Pasaules koru olimpiādē, kur ieguva lielu skaitu punktu.

Pirmajā simtā reitingā no Latvijas iekļuvusi arī vokālā grupa „Latvian Voices” (62. vieta) un meiteņu koris “Spīgo” (65. vieta). Augstāko punktu skaitu (1211) un pirmo vietu reitingā ieņem Stelenbošas Universitātes koris no Dienvidāfrikas.

Reitingā atsevišķi ir izdalītas septiņas kategorijas – sakrālā mūzika, jauktie kori, sieviešu kori, vīriešu kori, bērnu un jauniešu kori, tautas mūzika, pops, džezs un gospeļmūzika. Sakrālās mūzikas kategorijā koris ar jau minētajiem punktiem ieņem 12.vietu, bet jaukto koru grupā ar 993 punktiem “Sōla” ierindojas 19.vietā.

„Interkultur” pasaules reitings ir vienīgais šāda veida koru vērtējums, informē koris „Sōla”. Tajā var iekļūt, piedaloties kādā no „Interkultur” rīkotajiem konkursiem. Reitingu sākts veidot 2000.gadā, kad notika pirmā koru olimpiāde.

1988.gadā, kad „Interkultur” organizēja pirmo konkursu Budapeštā, tika izstrādāta vērtēšanas sistēma, kura nepārtraukti tiek pilnveidota un kuru piemēro visiem „Interkultur” organizētajiem konkursiem. „Interkultur” rīko starptautiskus koru konkursus, starp kuriem ir arī Pasaules koru olimpiāde un organizācijas veidotie kormūzikas Grand Prix konkursi.

Kopējo reitingu var apskatīt šeit.

 

Komentāri (5)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu