Koalīcija vienojas par 30 000 parakstu slieksni referendumu rosināšanai • IR.lv

Koalīcija vienojas par 30 000 parakstu slieksni referendumu rosināšanai

32
Iepriekšējā referenduma biļetens. Foto: Evija Trifanova, LETA

To atbalsta arī Valsts prezidents

Koalīcija panākusi vienošanos par 30 000 parakstu slieksni referendumu rosināšanai un ceturtdien attiecīgo likumprojektu plānots iesniegt Saeimā, sacīja Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Viņš norādīja, ka iedzīvotāji turpmāk parakstīties varēs arī bāriņtiesās un no 2015.gada arī elektroniski, vēsta LETA.

Arī Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalsta 30 000 parakstu slieksni referendumu rosināšanai. Iepriekš prezidents bija vēlējies saglabāt 50 000 parakstu slieksni.

Koalīcijas izveidotais likumprojekts arī paredz, ka laika posmā līdz 2015.gadam Saeimas atsaukšanas rosināšanai pirmajā posmā būs jāsavāc 10 000 parakstu. Taču pēc 2015.gada būšot tikai viena parakstu vākšanas kārta, kurā būs uzreiz jāsavāc 10% jeb ap 154 000 vēlētāju parakstu.

“Pēc būtības koalīcija ir vienojusies, lai gan vēl jāatrisina vairāki tehniski aspekti. Bet es domāju, ka frakciju vadītāju tikšanās laikā varētu pieņemt galīgo lēmumu un [šo jautājumu] virzīt uz priekšu,” iepriekš pēc koalīcijas padomes sēdes skaidroja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Lai neriskētu ar aģitācijas jautājumu sakārtošanas kavēšanos, koalīcijai vajadzētu atsevišķi virzīt vienā likumprojektā aģitācijas un finanšu kontroles jautājumus un otrā likumprojektā jautājumu par referenduma rīkošanas sliekšņa izmaiņām attiecībā uz organizatoru pienākumiem, sacīja Saeimas opozīcijas deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu