Par katru jaunizveidotu darba vietu varēs saņemt līdz Ls 12 000 • IR.lv

Par katru jaunizveidotu darba vietu varēs saņemt līdz Ls 12 000

35
Strādnieks. Foto: Ieva Čīka, LETA

No 1.novembra LIAA sāks pieņemt iesniegumus atklātam konkursam jaunu darba vietu radīšanai

1.novembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sāks atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu aktivitātē “Atbalsts darba vietu radīšanai”, kur maksimālais atbalsta finansējums ir 12 000 latu par katru jaunizveidoto darba vietu, bet nepārsniedzot 1,5 miljonus latu vienam projektam. Pieejamais Eiropas Sociālā fonda finansējums ir trīs miljoni latu.

Kā biznesa portālu “Nozare.lv” informēja LIAA, pasākuma mērķis ir veicināt jaunu darba vietu izveidi. Uz atbalstu var pretendēt Latvijā reģistrēti komersanti, kuri rada nodarbinātajiem vismaz 50 jaunas darba vietas uz pilnu slodzi un nodrošina, ka šīs darba vietas atkarībā no uzņēmuma lieluma tiek saglabātas vēl vismaz trīs vai piecus gadus pēc projekta īstenošanas pabeigšanas.

Atbalstāmās izmaksas ir jaunizveidoto darba vietu darbinieku neto darba samaksa (maksimālais atbalsta finansējums ne vairāk kā 500 latu par katru jaunizveidoto darba vietu mēnesī), speciālās un vispārējās mācības, kā arī pievienotās vērtības nodoklis par jaunizveidoto darba vietu darbinieku apmācībām.

Maksimāli pieļaujamā finansējuma intensitāte ir 50% – jaunizveidoto darba vietu darbinieku neto darba samaksas un jaunizveidoto darba vietu darbinieku vispārējo apmācību izmaksām, vai 25% – jaunizveidoto darba vietu darbinieku speciālo apmācību izmaksām.

Projekta īstenošanu var sākt ar projekta iesnieguma iesniegšanas dienu.

Projektu iesniegumu pieņemšana norisināsies no 2012.gada 1.novembra līdz 2013.gada 28.martam. Projektu iesniegumus varēs iesniegt LIAA.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu