Bērziņš: Kādam koalīcijas partnerim vēlmes ir lielākas nekā ieņemtā vieta • IR.lv

Bērziņš: Kādam koalīcijas partnerim vēlmes ir lielākas nekā ieņemtā vieta

146
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Nacionālās apvienības ultimāti var apdraudēt budžeta pieņemšanu

Kādam koalīcijas partnerim vēlmes ir lielākas nekā ieņemtā vieta valdībā un nesaskaņām nav sakara ar demogrāfijas jautājumiem. Tā, komentējot nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) prasības palielināt finansējumu demogrāfijas jautājumiem, ceturtdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” izteicās Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Nacionālā apvienība prasa nākamā gada valsts budžetā paredzēt 31,6 miljonus latu demogrāfijas pasākumiem, pretējā gadījumā baidot ar nākamā gada valsts budžeta neatbalstīšanu galīgajā lasījumā.

“Skaidrs, ka budžetā par tādu summu izmaiņas izdarīt nevar. Acīmredzot kādam koalīcijas partnerim vēlmes ir lielākas nekā vieta,” teica Bērziņš, piebilstot, ka viņš uzskatot, ka šīm prasībām neesot nekāda sakara ar demogrāfiju.

Valsts prezidents norādīja, ka budžets ir ar deficītu, tāpēc, piešķirot papildus naudu demogrāfijas pasākumiem, ir jāmeklē sfēras, kurās var kaut ko nogriezt, ziņo LETA.

Bērziņš tomēr pauda pārliecību, ka, neraugoties uz šīm nesaskaņām, esošā valdība paliks un tajā lielu satricinājumu nebūs.

VL-TB/LNNK prasības demogrāfijas jomā kolēģi Saeimā saista arī ar varbūtēju nodomu palielināt savu ietekmi valdībā par vienu ministra posteni, šodien vēsta laikraksts “Diena”. Patlaban Reformu partijai (RP), kura Saeimā pārstāvēta ar 16 deputātiem, Valda Dombrovska (Vienotība) vadītajā valdībā ir pieci ministru portfeļi, bet VL-TB/LNNK, kurai ir 14 deputātu, valdībā pārstāvēta vien ar diviem ministriem.

Kā vēsta laikraksts, par apdraudētākajiem tiekot uzskatīti RP pārstāvji ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

“Tā ir sena bauma, kurai nav nekāda pamata,” “Dienai” sacījis VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, kurš pārliecināts, ka koalīcijas izveidotā darba grupa vienosies par visiem pieņemamu piedāvājumu.

Ja koalīcijas partneri sāks nodarboties ar ultimātu izvirzīšanu, tad koalīcija izjuks ļoti ātri, trešdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” atzina Dombrovskis. Dombrovskis atzīmēja, ka ar ultimātiem labu rezultātu nevarot panākt. VL-TB/LNNK retorika patlaban esot pietiekami agresīva un pieprasījums pēc papildus līdzekļiem nācis diezgan vēlu, tāpēc sarunas esot ļoti sarežģītas. Viņš atzina, ka ultimatīva nostāja var apdraudēt budžeta pieņemšanu, tomēr ir gatavība meklēt risinājumus un pie tā tiekot strādāts.

Valdības vadītājs uzsvēra, ka risinājumi jāmeklē, nepalielinot budžeta deficītu. Dombrovskis brīdināja, ka manāmas tendences par atgriešanos pie “trekno gadu” situācijas un vēlme “fiskāli gāzēt līdz grīdai”. Viņš gan cerot, ka politiķi būs mācījušies no iepriekšējās pieredzes un mēs nenonāksim atpakaļ tur, kur bijām.

 

Komentāri (146)

Andris Jautriņš 04.10.2012. 10.22

Kur dabūt naudu demogrāfijai? Uzlikt progresīvo nodokli prezidenta Bērziņa pensijai!

+23
-9
Atbildēt

10

    zauls > Andris Jautriņš 04.10.2012. 13.07

    robert_j, Jūs runājat muļķības. Ar nodokļiem apliks tos frančus, kas miljonu nopelna Francijā uz franču sabiedrības rēķina. Protams, tie, kas pelna citu, no Francijas aizbēgs. Piemēram, maxima un rimi Latvijā nopelna miljonus. Sakiet, kur viņi var aizbēgt? Viņi paliks te un turpinās slaukt Latvijas tautu, maksājot mazus nodokļus, bet ja viņiem uzliktu lielus, viņi tāpat nekur neaizbēgtu, jo savādāk viņi atteiksies pat no šīs atlikušās 25% peļņas.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    zauls > Andris Jautriņš 04.10.2012. 14.06

    Robert, vai tie piegādātāji maximai būs no Francijas? Tieši tādēl, ka ir tādas valstis, kā Latvija, ar ačgārnu nodokļu sistēmu, shēmas ir iespējamas. Swedbanka izmantoja UIN atšķirības Latvijā (15%) un Igaunijā (20%), tāpēc uz mūsu valstīm ietaupīja kādus 12 miljonus. Zemē nomesta nauda, uzdāvināta bankām.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    zauls > Andris Jautriņš 04.10.2012. 14.08

    Minimālajai algai sakarīgums beidzas pie 46.lata.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    zauls > Andris Jautriņš 04.10.2012. 14.08

    Bet vēl mazāks sakarīgums ir sociālajām iemaksām.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    grislits > Andris Jautriņš 04.10.2012. 13.36

    andza, es runāju par sakarīgumu attiecībā pret 75%. Un ja godīgi, tad iebnākuma nodoklim, manā skatījumā, sakarīgums sāk beigties pie 25%, pat ātrāk.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    grislits > Andris Jautriņš 04.10.2012. 13.23

    Maxima un Rimi tirgo ne tikai Latvijas, bet ļoti daudz arī ārvalstu preces. Ja uzliktu viņiem 75% nodokli, viņiem nekur nebūtu jāpazūd, pietiek, ja ar ārvalstu piegādātājiem līgumus viņu uzdevumā slēgs saistīts uzņēmums citā Eiropas valstī (kur ir sakarīgi nodokļi), un piegādās šis saistītais uzņēmums tālāk jau Latvijas Maximai vai Rimi šīs preces par gandrīz tādu pašu cenu, kā tās tiek tirgotas Maximas un Rimi veikalos. Un lieta darīta – peļņa paliks ārpus Latvijas. Tāpat līdzīgi ar lielajām izdevumu pozīcijām var izdarīties.

    Tā shēma tāda vienkāršota, bet princips tieši tāds. Tas ir tāpat kā Lembergs savu naudu nopelnīja, kad vēl Ventspils nafta nebija noprivatizēta – ar piegādātājiem līgumus slēdza nevis VN, bet Lemberga (un VN vadības) ofšori, kas tālāk VN pārskaitīja tikai aptuveni apkalpošanas pašizmaksu. Tādējādi peļņa palika ofšoros un Lembergam ar kompāniju tika uzkrāta nauda privatizācijai, plus vēl privatizāciju sakārtoja lielā mērā pa sertifikātiem, lai vēl lētāk to procesu var uztaisīt, pa lēto uzpērkot sertifikātus.

    Ja piesēžās grāmatveži un juristi, kas tās lietas pārzina (un miljonāriem parasti ir līdzekļi tādu algošanai), tad shēmas sataisīt lai izvairītos no milzīgiem nodokļiem, nav nekādu problēmu.

    tādēļ es esmu par samērīgiem nodokļiem, un pret progresīvo nodokli, jo bagātie no nesamērīgiem nodokļiem vienmēr aizmuks. Problēma ir zemākajā algu segmentā un tā risināšanai visjēdzīgākais instruments ir nepaliekamais minimums. Un arī demogrāfijas jautājumu risināšanai lielu devumu var sniegt ar neapliekamā minimuma instrumentu.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    zauls > Andris Jautriņš 04.10.2012. 18.36

    Kāds sakars tiem piegādātājiem manā piemērā ar Franciju?
    **** No Francijas preci nevedīs, jo tur augstāki nodokļi, tāpat Vācijas, Lielbritānijas utt.
    ===================
    Un par to nodokli bagātajiem. Bagātie jau nemaksā tikai ienākuma nodokli. Izveidojot biznesu, bagātie nodrošina ar darbu cilvēkus, attiecīgi – rada jaunus nodokļu maksātājus, kā arī nodrošina ekonomiku ar naudas apgrozību.
    **************Bagātie pārdodot savu produktu izņem no ekonomikas sabiedrības līdzekļus un ieliek sev kabatā
    =======================
    Bagātos aplikt ar lielākiem nodokļiem tas ir diezgan muļķīgi, jo nodokļi valstu starpā nav vienādi, tas tikai atbaidīs potenciālos investorus.
    **************Investors piesārņo dabu, peļņu izved, nodokļi viņam mazi. Kam man tas investors?
    =========================
    Šajā ziņā, attiecībā uz nodokļiem, es esmu galēji labējos uzskatos. Gribi maksāt procentuāli mazākus nodokļus, ej no algotā darba prom, dibini savu uzņēmumu un uz priekšu, neviens neliedz. *********** Tikpat labi var pateikt otrādi – gribi mazākus nodokļus, ej strādāt algotu darbu.
    ====================
    Es uzskatu, ka līdzīgs nodoklis kā mikrouzņēmuma nodoklis būtu jārada arī nevis tikai pakalpojumu sniedzējiem izdevīgs (kā tas ir tagad), bet visiem mazajiem uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 100 000 EUR gadā. uzņēmējdarbības uzsācējiem vispār būtu jāuzliek uz pāris gadiem 0%, jo labāk, lai cilvēks kaut ko dara un nauda apgrozās, nevis cilvēks saņem pabalstu no valsts.**********Darba algām līdz 100000eur 9% nodokli, darba gaitas uzsākot, pāris gadus vispār bez nodokļiem, lai strādā un neprasa pabalstus.

    WWWWWWWWWWWWWWWWWWW
    Bet vispār, nodokļu likme nedrīkst būt saistīta ar ienākuma gūšanas veidu, bet tikai ar apjomu. Tikpat labi ir uzņēmēji, kas nopelna maz vai neko un minimālās algas saņēmēji. Un ir prezidents Bērziņš, kas saņem 5000 latus pensijā, kas būtu apliekama ar pamatīgiem nodokļiem, Tāpat kā Rimševiča alga, tāpat kā uzņēmēja ienākums. Valsts zāģē zaru uz kura sēž, ja apliek ar lieliem nodokļiem mazos ienākumus, tādā veidā bremzē naudas apriti un pieplūdumu ekonomikā. Kamēr bagātais tērē ārzemēs, liek bankā vai zeķē, nabags visu naudu palaiž tirgū. Uzņēmējiem nav apgrozījuma, jo nabagi ir aplikti ar milzīgiem nodokļiem.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Andris Jautriņš 04.10.2012. 13.32

    Ja uzliktu viņiem 75% nodokli, viņiem nekur nebūtu jāpazūd, pietiek, ja ar ārvalstu piegādātājiem līgumus viņu uzdevumā slēgs saistīts uzņēmums citā Eiropas valstī (kur ir sakarīgi nodokļi
    ———–
    75% nodoklis, protams, ir murgs, bet nav daudz tādu valstu, kur nodokļi “bagātajiem” būtu mazāki nekā Latvijā.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    grislits > Andris Jautriņš 04.10.2012. 16.09

    Kāds sakars tiem piegādātājiem manā piemērā ar Franciju?

    Un par to nodokli bagātajiem. Bagātie jau nemaksā tikai ienākuma nodokli. Izveidojot biznesu, bagātie nodrošina ar darbu cilvēkus, attiecīgi – rada jaunus nodokļu maksātājus, kā arī nodrošina ekonomiku ar naudas apgrozību.

    Bagātos aplikt ar lielākiem nodokļiem tas ir diezgan muļķīgi, jo nodokļi valstu starpā nav vienādi, tas tikai atbaidīs potenciālos investorus. Šajā ziņā, attiecībā uz nodokļiem, es esmu galēji labējos uzskatos. Gribi maksāt procentuāli mazākus nodokļus, ej no algotā darba prom, dibini savu uzņēmumu un uz priekšu, neviens neliedz. Es uzskatu, ka līdzīgs nodoklis kā mikrouzņēmuma nodoklis būtu jārada arī nevis tikai pakalpojumu sniedzējiem izdevīgs (kā tas ir tagad), bet visiem mazajiem uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 100 000 EUR gadā. uzņēmējdarbības uzsācējiem vispār būtu jāuzliek uz pāris gadiem 0%, jo labāk, lai cilvēks kaut ko dara un nauda apgrozās, nevis cilvēks saņem pabalstu no valsts.

    Bet attiecībā uz nodarbinātajiem jāregulē viss ar nepaliekamo ienākumu + neapliekamā ienākuma palielināšana lielā apjomā par katru bērnu.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > Andris Jautriņš 04.10.2012. 12.50

    75% kā Francijas miljonāriem tagad, kā rezultātā Francijas miljonāri aizmuks no Francijas, piemēram uz Šveici. Varbūt Bērziņam uzliekot 75% viņš arī kaut kur aizmuks un varēs jaunu prezidentu ievēlēt?! :)

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 04.10.2012. 10.56

tie veeži ir oligarhi , galvenais kurš veel var ko ietekmeet ir lembe , visticamaak ka stipendiaatu opera darbojas joprojaam tikai izsmalcinaataak , soreiz lai valdiibu sašuupotu lembem nav cita varianta kaa izmantot veco čekistu uzstaisiito partiju substraatu TB/LNNK +jauno pir*ienu paraadnieka kompašku, prasiit ministra amatu , nejeedziigus finanseejumus … zinaams no kurienes veejš puuš lembe augstas čekas skolas abzolveejis , par muļķi nenosauksi … nesanaaca ar fantomasa demaršu , ar lielo pilseetu meeru kuudiišanu , ar beernu graamatiņu , tagad jauns ceeliens ‘, šii valdiiba jau konkreeti liidz aknaam valsts nozadzee… pardon oligarhiem , saraiņais zaudeeja ESliidzfinanseejumu ,smalki izsheemotaa Latvenergo afeera, tagad gar degunu kaartiigs kampiens zelta vilciens aizripoja.

+16
-8
Atbildēt

22

    Sandris Maziks > Janka, Janic 04.10.2012. 11.21

    dzeris49
    Es ceru, ka kamer raksti sos vardus, prostatas vezis un hemoroidi tevi ipasi nomoka. Elle nebus vieglak.

    +6
    -13
    Atbildēt

    0

    janis17 > Janka, Janic 04.10.2012. 11.09

    Šis jau pārspēj visus murgu stāstus par sorosītiem :)))))))))

    +8
    -13
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Janka, Janic 04.10.2012. 12.06

    roberts_i: dzeris49 vairāk ir RP nekā Vienotības piekritējs :)
    —————
    visticamāk, ka viņš kopā ar sievu balso par SC. Te viņš tikai jauc galvu.

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Janka, Janic 04.10.2012. 11.04

    soreiz lai valdiibu sašuupotu lembem nav cita varianta :)
    —————
    Tev tiešām zem gultas Lembergs dzīvo? :)
    lembe valdību sašūpos, tā kritīs, kas būs tālāk – vai tiešām Vienotība ies kopā ar “Lemberga zaļajiem trubas zemniekiem” ( cenšos nocitēt Ozoliņu)… ?
    Cita varianta jau nav – nē – vēl ir variants ar SC

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Janka, Janic 04.10.2012. 13.39

    Dzeri, atgādini, lūdzu, pie kuras rociņas tika pieķerts Rasnačs?

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > Janka, Janic 04.10.2012. 15.45

    “Un blēdījoties kopā ar Muižnieci Rasnačs nav pieķerts?” – nevajag salīdzināt dieva dāvanu ar olu kulteni. Ja Muižniece apzināti ar savu rociņu laboja protokola projektu un lika komisijas konsultantēm pārrakstīt protokola projektu, tas ir viens, ja Ranačs pēc vairākiem mēnešiem neiedziļinoties rakstītajā, protokolu parakstīja, tas ir pilnīgi kaut kas cits. Protams, ir slikti, ka viņš neizlasīja uzmanīgi, bet iespējams, ka arī atcerēties, kas kā un par ko sprieda komisijas sēdē pirms vairākiem mēnešiem var tikai ar īpaši labu atmiņu apveltītie. Tā ka, kladzini vien tālāk par Rasnača noziegumiem, pieminot šo vienu sīkumu.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Janka, Janic 04.10.2012. 12.48

    Cita varianta jau nav – nē – vēl ir variants ar SC
    ____________________
    Pie kā arīdzan piestrādā.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Janka, Janic 04.10.2012. 13.50

    andza
    Esi dross, ja kremla torni pasa tuvaka laika nebus sagrauti un neliesiem nebus jaslepjas pagrabos un zurku alas, ZP savisies ekstaze ar DPS un LPP/LC paliekam, GKR un SC.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > Janka, Janic 04.10.2012. 14.12

    Un blēdījoties kopā ar Muižnieci Rasnačs nav pieķerts?
    Nē, nu saprotams, tā ka viņš ir no NA, tu viņam tici uz vārda, ka viņš tiešām paraksta visu, ko tam liek priekšā, nelasot.
    Un arī tad tas nenozīmētu, ka viņš ir nevainīgs.

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Janka, Janic 04.10.2012. 12.59

    un ne par SC, bet, par PCTVL, bet tagad balsosim par Lindermaņa “Dzimto valodu”,
    ——–
    Pilnīgi ticu – tāpat kā Ēlertes padomnieks Berdņiks. Vispirms droši vien ka muldēja par integrāciju, ar runām par cilvēktiesībām cerēja pakaunināt latviešus, bet vēlāk izrādījās parasts krievu šovinists.

    Lai gan jums ir gandrīz vienalga par ko balsot – par RP vai SC. Ne jau velti zatlerieši ar atplēstām rokām savās rindās uzņem šlesera partijas biedrus ar SC domāšanu – to pašu Daugavpils mēri… Kur pēkšņi pazudušas “sarkanās līnijas”? :)

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Janka, Janic 04.10.2012. 23.19

    nulle
    “Jebkurā gadījumā tādam saeimā un valdībā nav vietas – žēl ka nacionāļi to nesaprot…’

    Varbut vinam varetu piedot, ja vins aizbrauktu atsukat Putinam un piedavatu aicinat valdiba SC?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Janka, Janic 04.10.2012. 23.16

    Janka
    “Vēl tikai pietrūkst lai tu sāktu slaktēt savējos”

    Ja kritika ir slaktesana, sorry. Ja, kuri tad ir tie “savejie”?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Janka, Janic 04.10.2012. 11.43

    Dzeri49 Tieši tava vienotība divas reizes sastādot valdību apgalvoja, ka VĒLAS putina partijas atvasi sc iekļaut arī Latvijas valdībā!!!

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    mary75 > Janka, Janic 04.10.2012. 13.18

    Vismaz, neuzņem visiem zināmos un pie rociņas pieķertos blēžus, kā Bērziņu vai Rasnaču, arī labi.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Ilona Auziņa > Janka, Janic 04.10.2012. 12.46

    Te nu es nevaru nepiekrist, jo tieši tā tas arī izskatās. Agrāk TB/LLNK izmantoja savu “nacionālo” retoriku un faktiski atbalstīja visus valsts izzadzējus. Ienākot šajā partijā VL, man arī likās ka viss mainīsies. Bet nu jau atkal iet vaļā. Kāpēc Parādnieks tos budžeta grozījumus ierosināja tikai pēc budžeta pieņemšanas valdībā, kā pēkšņi pamodies? Pie kam ar draudiem VL pamest valdību. Ir tikai loģiski ka te rodas jautājums, kas aiz tā visa stāv?

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    grislits > Janka, Janic 04.10.2012. 11.48

    aivarsk: Dzeri49 Tieši tava vienotība…
    _____________________

    aivarsk, dzeris49 vairāk ir RP nekā Vienotības piekritējs :)

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    grislits > Janka, Janic 04.10.2012. 11.34

    Ebenemezer, neiet kopā loģika. Bērziņš ir Lemberga cilvēks. Un Bērziņš cenšas īpaši tagad norādīt, ak NA ir sliktie. tāpat visu laiku ik pa brīdim uzpeld no visādām pusēm fakti, kas liecina, ka ZZS tomēr ļoti grib tikt atpakaļ valdībā. ja jau NA būtu viennozīmigi Lemberga atbalstītāji kā ZZS, tad jau nevajadzētu mēģināt izstumt NA un ielikt vietā ZZS. tātad lembergs NA nevar dancināt pēc savas stabules kā ZZS. Bet atsevišķi cilvēki, kas labprāt sadarbotos ar Lembergu ir gan NA, gan arī Vienotībā.

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 04.10.2012. 11.46

    roberts -es jau gaidiiju šo iebildumu , protams Beerziņš lembes cilveeks , caur Beerziņu lembe arii runaa , jo pats uz skatuves nekaaps , viņš kaa Karabass rausta savas lelles peec vajadziibas , no taa ko beerziņš saka nekas nemainiisies , viņš var runaat ko grib ( ko liek) taa visa ir cilveeku prsaatu zombeešana , redziet cits jau gatavs Beerziņu slaveet ka nav oligarhu pusee , faktiski tas jau neko nemaina , jo ietekme prezidentam nekaada , izņemot riikojums No3 ,toties ļaudiim radiis labu iespaidu , redz saraaja puišeļus…ka jau teicu politika smalka lieta arii ļoti netiira.

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

    austrisv > Janka, Janic 04.10.2012. 13.45

    Skumji, ja veči ir tik emocionāli un nespēj redzēt kļūdas savā mīļotajā partijā!

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    Ilona Auziņa > Janka, Janic 04.10.2012. 12.51

    >articulus100. Šie, un arī murgainie draudi man, parāda tavu īsto būtību un ģīmi. Vēl tikai pietrūkst lai tu sāktu slaktēt savējos, kā Sīrijas fanātiķi, piesaucot kādus no dieviem un pamatojot to ar valsts saglabāšanu. Tu apkauno ne tikai VL, bet visu nāciju ar saviem murgainajiem draudiem.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > Janka, Janic 04.10.2012. 11.15

    NA atbalstītāji ir līdzīgi tiem islama fanātiķiem, uz kuriem loģika neiedarbojas, viņiem ir “ticība” savai partijai.
    Un viņi “zina” ienaidniekus – tie ir tie paši, kas tiem krievu “naši” un Putinam – “liberasti”, “pederasti”, un “sorosīti”.

    +15
    -10
    Atbildēt

    0

    mary75 > Janka, Janic 04.10.2012. 12.47

    Ne tikai ar sievu, bet ar bērniem un visiem radiem, un ne par SC, bet, par PCTVL, bet tagad balsosim par Lindermaņa “Dzimto valodu”, Ždanokas un Linedrermaņa portreti man karājas guļamistabā, Ušakova un Urbanovica – ēdamistabā.
    Vai tad tikai tagad uzzināji, ka visi, kam nepatīk NA, balso vai nu par SC, vai nu par PCTVL?

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 04.10.2012. 10.13

Tā saucamais prezidents ir kārtējo reizi kaut ko saujaucis un pateicis muļķību. Jo koalīcjā un valdībā pārāk lielu lomu un vietu ieņem zoozatlera partija, kurai, nez kādēļ, iedalīts pārāk daudz ministru vietu, ņemot vērā, ka deputātu vietu skaits tai ir tikai par pāris vietām lielāks, nekā VL.

+19
-13
Atbildēt

24

    Sandris Maziks > kristaps_drone 04.10.2012. 11.01

    dzeris49
    “VL nav cilvēki ar attiecīgu izglītību un spējām”

    Varbut salidzinasi Cilinska kungu ar mazizglitoto neveiksmigo uznemeju, nodoklu shemotaju, balamuti, Sprudzu?

    NA atradisies vismaz 10 cienijamu kandidatu ZP ministru aizstasanai.

    +11
    -13
    Atbildēt

    0

    janis17 > kristaps_drone 04.10.2012. 16.04

    Labs arguments!

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > kristaps_drone 04.10.2012. 14.03

    Kaut kur lasīju, bet, nemeklēšu, nav jau spiesta lieta, gribi tici, negribi netici.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > kristaps_drone 04.10.2012. 11.02

    Modernai valstij jārada tādi nosacījumi, lai būtu iespējams normālā ģimenē audzināt vidēji vairāk par vienu/diviem bērniem. Tas būtu svarīgi ne tikai no ražošanas/sociālo apsvērumu viedokļa, bet arī no tautas saglabāšanās viedokļa, kas tādiem beztautas un, iespējams, bezdzimuma radījumiem, kā atsevišķi mopši, kas te sastopami, neliekas būtiski.

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    mary75 > kristaps_drone 04.10.2012. 13.05

    Rūpes par bērniem nenozīmē tikai pabalsti, tas, drīzāk, ir rūpes par vecākiem.
    Vasr jau visu naudu sadalīt pabalstiem, iemantot popularitāti, nedomājot, kas būs rīt, un nedomājot ne par ko citu, tā ir tuvredzīga domāšana.
    Jāattīsta ekonomika, lai katrs pats var nopelnīt, un katram būtu darbs, tad arī pabalstus nevajadzēs.
    Atbildīgus cilvēkus noteikt nav grūti – tie netaisa bērnus, ja nespēj tos uzturēt, bezatbildīgie paļaujas tikai uz valsti.

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kristaps_drone 04.10.2012. 11.17

    dzeris: Visi tie lielie pabalsti veicina bezatbildību, paskataties, uz kā rēķina pieaug dzimstība Francijā un citur Eiropā.
    ———
    dzeris izrādās rasists… :)))))))))

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    janis17 > kristaps_drone 04.10.2012. 10.35

    kurš no vienotības absolvējis Harvardu?

    +16
    -16
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > kristaps_drone 04.10.2012. 10.21

    Dzeri, kāpēc Tu tāds riebīgs? Pasaki savai Vienotībai, lai iedod bērniem 30 mil, un nebūs jāmeklē NA rindās ministra posteņa kandidāts :)

    +15
    -15
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kristaps_drone 04.10.2012. 13.07

    to dzeris49
    Gaidu avotus, statistikas datus, kas pierādītu, ka nepareizas demogrāfiskās politikas dēļ Francijā dzimstība pieaug uz “neatbildīgu vecāku” neatkarīgi no tautības rēķina. Lūdzu… !

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > kristaps_drone 04.10.2012. 12.25

    >Dzeris
    “VL nav cilvēki ar attiecīgu izglītību un spējām, lai tiem dotu vēl kādu minstra posteni.” – jā, toties Sprūdžs ir cilvēks ar attiecīgo izglītību, bet Zaķis – ar attiecīgajām spējām!

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kristaps_drone 04.10.2012. 11.30

    vairākās paaudzēs dzīvo uz pabalstiem un nestrādā
    ——-
    liels skaits franču vairākās paaudzēs dzīvo “uz” pabalstiem un nestrādā (živut na posobija i ņe rabotajut)? :)
    Kā gan viņi (tie slinkie franči) tik labi spēj dzīvot?… :)

    +10
    -9
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kristaps_drone 04.10.2012. 12.00

    paskataties, uz kā rēķina pieaug dzimstība Francijā un citur Eiropā.
    —————
    kāpēc ieliki “slinkos” pēdiņās? Tu taču pats tikko teici, ka negrib strādāt, ka grib atņemt naudu bagātajiem utt.
    NO Tava iepriekšējā komenta, ko vēlreiz citēju, var spriest, ka Tu nevēlies:
    a) lai bērni dzimtu migrantiem, vai
    b) lai bērni dzimtu trūcīgiem francūžiem…

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kristaps_drone 04.10.2012. 12.10

    dzeris49 Nē, gribu, lai bērni dzimtu atbildīgiem cilvēkiem, neatkarīgi no tautības.
    “paskataties, uz kā rēķina pieaug dzimstība Francijā un citur Eiropā”
    ———
    Aa, skaidrs – atbildīgiem… :)
    Kur Tu paskatījies, “uz kā rēķina pieaug dzimstība Francijā”? Nevari atklāt avotu? :)))

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    mary75 > kristaps_drone 04.10.2012. 10.16

    VL nav cilvēki ar attiecīgu izglītību un spējām, lai tiem dotu vēl kādu minstra posteni.
    Viņiem tā gribēšana nesakrīt ar varēšanu.
    VL līmeni ar RP vai V līmeni pat salīdzināt nevar, kā palīgskolas audzēkni salīdzināt ar Harvardas absolventu.
    Viss, ko viņi prot – populistiska muldēšana un naudas izspiešana sava reitinga celšanai attiecīgā vēlētāja vidū.

    +19
    -18
    Atbildēt

    0

    mary75 > kristaps_drone 04.10.2012. 12.03

    Nē, gribu, lai bērni dzimtu atbildīgiem cilvēkiem, neatkarīgi no tautības.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    austrisv > kristaps_drone 04.10.2012. 10.36

    Andri Doveik!
    Kopš kura laika Vienotībai ir naudas spiestuve?
    Nu jā, tas jau ir populāri, ka nedot bērniem 30 milj ir liels noziegums un tā to cer pasniegt!

    +15
    -13
    Atbildēt

    0

    zauls > kristaps_drone 04.10.2012. 12.56

    dzeris49 Ja nesi spējīgs pats uzturēt savus bērnus – nevajag tos ražot.
    ======================
    Pats visu laiku sevi dēvē kā par orientētu uz civilizēto Eiropu. Tagad pasaki, kurā civilizētā Eiropas valstī valsts tikpat ļoti nerūpējas par bērniem, kā Dombrovska valdība?

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > kristaps_drone 04.10.2012. 10.36

    Ja nesi spējīgs pats uzturēt savus bērnus – nevajag tos ražot.

    aivarsk – tas par to Harvardu nebija jāsaprot burtiski.

    +17
    -15
    Atbildēt

    0

    mary75 > kristaps_drone 04.10.2012. 11.19

    Kāds tam sakars ar rasismu?
    Es runāju par tiem, kas vairākās paaudzēs dzīvo uz pabalstiem un nestrādā, tur ir dažādu tautību cilvēki.

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    zauls > kristaps_drone 04.10.2012. 13.01

    dzeris49 Nē, gribu, lai bērni dzimtu atbildīgiem cilvēkiem, neatkarīgi no tautības.
    ==================
    Tam būtu nepieciešama gestapo/nkvd līdzīga organizācija, kas pārbauda atbildīgumu un bezatbildīgos izkastrē.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > kristaps_drone 04.10.2012. 11.10

    Atbildīgs cilvēks nekad neražos bērnu, ja pats nespēj to uzturēt.
    Valsts var palīdzēt, bet, nevar aizvietot tēvu un māti.
    Visi tie lielie pabalsti veicina bezatbildību, paskataties, uz kā rēķina pieaug dzimstība Francijā un citur Eiropā.

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    mary75 > kristaps_drone 04.10.2012. 11.49

    Slinkie franči dzīvo uz strādīgo franču rēķina, elementāri.
    Cik zinu, patreiz tiem, kam ienākums virs miljona gadā, nodokļos jāsamaksā 75%, lai šie te “slinkie” var labi dzīvot un balso par socialistiem arī turpmāk.
    Un Latvijā iedzīvotāju skaits samazinās ekonomiskas situācijas rezultatā, pabalsti vien to neatrisinās, tāpēc pabalsti ir cīņa ar sekām, ekon. situācijas uzlabošana ir iemeslu novēršana, un valdība nodarbojas taisni ar to.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kristaps_drone 04.10.2012. 10.47

    dzeris49 Ja nesi spējīgs pats uzturēt savus bērnus – nevajag tos ražot.

    Igaunijas valdība tā nedomā un igauņu dzimstība pieaug. (Ilmārs Mežs tikko sašutis uzstājās Panorāmā pēc vizītes Igaunijā)

    +15
    -9
    Atbildēt

    0

    janis17 > kristaps_drone 04.10.2012. 11.15

    paskaties uz Igauniju!
    pie reizes paskaties uz viņu prezidentu!
    Salīdzini Ilvesu ar mūsu murmuļiem, salīdzini Ilvesa retoriku attiecībā uz kremli, krieviju un igauņu valsti. Pieraksti secinājumus.
    Salīdzini šos secinājumus ar NA retoriku par kremli, krieviju un latviešu valsti!
    Vēlreiz izdari secinājumus!

    +17
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu