Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Frankenkrancis

 

oooo Frankenkrancis / Frankenweenie. Paradoksāli, bet šis Tima Bērtona 28 gadus vecās īsfilmas pārfilmējums pilnmetrāžas versijā ir daudz svaigāks par lērumu režisora «oriģinālo» filmu. Izteiksmīga vizuālā pasaule un asprātībām caurvīta leļļu animācija, turklāt, par spīti bagātīgi iztirzātajai pēcnāves dzīvei, filmiņa ir ārkārtīgi sirsnīga, kas režisora pēdējo gadu darbos ir retums. Lai gan Bērtons pamatīgi (un veiksmīgi) rotaļājas gan ar paša agrīno darbu, gan šausmu kino klasikas citēšanu, atdzīvinātā dukša piedzīvojumi būs interesanti arī tiem, kam šīs atsauces neko neizsaka, jo stāsts dzirkstī no jokiem, kas nav ar kinovēsturi saistīti. Un, lai piedod Džonija Depa fani, bet filmā viņa klātbūtnes nemaz nepietrūkst. Kino no 5.oktobra.

oooo Seleste un Džesijs. Nešķirami / Celeste and Jesse Forever. Jauneklīga un šim žanram gluži vai neierasti sakarīga romantiskā komēdijdrāma, kas atgādina attālu 500 vasaras dienu un Blue Valentine krustojumu. Reālistiskajā stāstā par grūtībām pielikt punktu strupceļā nonākušai mīlestībai netrūkst nedz emocionāla piesātinājuma, nedz ticamības un veselīga humora. No 5.oktobra.

oo Finiša taisne / La ligne droite. Romantiska franču filma par neredzīga skrējēja un kādas bijušās ieslodzītās attiecībām ar pretenziju uz sociālo drāmu. Par spīti it kā spēcīgajai sižeta bāzei, filmu ir grūti baudīt pārspīlētā dramatisma un pārāk stereotipiskā galveno varoņu portretējuma dēļ. No 5.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu