Ušakovs: SC pašvaldību vēlēšanās startēs kopā ar Amerika partiju • IR.lv

Ušakovs: SC pašvaldību vēlēšanās startēs kopā ar Amerika partiju

48
Rīgas mērs Nils Ušakovs (no labās) un partijas GKR vadītājs un vicemērs Andris Ameriks. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Abu partiju atbalstu kopīgā starta iecere var saņemt tuvākajā laikā

Lai nezaudētu līdz šim paveikto, nākamgad paredzētajās pašvaldību vēlēšanās Saskaņas centrs (SC) un partija „Gods kalpot Rīgai” (GKP) varētu startēt vienā sarakstā, pirmdien LNT rīta raidījumā „900 sekundes” teica Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Ušakovs teica, ka otrdien varētu tikt pieņemts galīgais lēmums un šī kopā startēšanas iecere saņemt partiju atbalstu. Patlaban tā ir Rīgas domē strādājošo koalīcijas deputātu vienošanās.

Jau šogad vasaras sākumā mediji ziņoja, ka SC un Rīgas vicemēra Andra Amerika politiskais spēks GKR vēlēšanās varētu startēt vienotā blokā. Amerikam sarakstā pat esot paredzēts otrais numurs pēc Ušakova.

Savukārt augustā „Latvijas faktu” veiktajā aptaujā 73,2% Rīgā deklarēto Latvijas pilsoņu arī pēc pašvaldību vēlēšanām 2013. gadā atbalsta esošās Rīgas domes koalīcijas Ušakova un Amerika vadībā saglabāšanu un darba turpināšanu.

Kā zināms, Rīgas domē koalīciju ar pārliecinošu vairākumu patlaban veido 24 domnieki no Saskaņas centra un 12 nu jau likvidētās partijas LPP/LC deputāti, kas tagad domē pārstāv Amerika jaundibināto reģionālo partiju “Gods kalpot Rīgai”. Koalīciju parasti atbalsta arī divi SC pametušie deputāti.

Savukārt 14 “Vienotības” deputāti un astoņi “Demokrātiskie patrioti” Rīgas domē darbojas opozīcijā. “Demokrātisko patriotu” frakcija domē izveidojās no vairākiem “Pilsoniskās savienības” deputātiem, kas neatbalstīja partijas pievienošanos “Vienotībai”.

 

Komentāri (48)

aija_vecenane 01.10.2012. 10.11

“Lai nezaudētu līdz šim paveikto..” – man tas asociējas tikai ar otkatiem, kukuļiem, sava elektorāta barošanu, sliktu saimniekošanu, nelatviskas identitātes veidošanu un tamlīdzīgiem “sasniegumiem”. Nezinu, kāpēc, bet viss, ko saka Ušakovs, man liekas kā ņirgāšanās par mani.

+12
0
Atbildēt

0

Janis 01.10.2012. 08.43

andrisskrastins 01.10.2012. 10.51

Šobrīd SC uzvaru var garantēt tikai ja VL, V un RP padosies un necīnīsies. Kopēju sarakstu nevajag, vajag kopēju deklarāciju (vēlētāji zināja, kāda koalīcija būs Saeimas vēlēšanās un tā arī nobalsoja). Tiesa, RP nāksies mainīt leksiku, jo diezvai viņi gribēs sadarboties RD ar partiju, kas sasējusies kopā ar Mr. 20%.

+11
0
Atbildēt

7

    Sandris Maziks > andrisskrastins 01.10.2012. 11.11

    pecisk
    “Šobrīd SC uzvaru var garantēt tikai ja VL, V un RP padosies un necīnīsies.”

    ZP cīnīsies kā lauvas, lai tikai Ušakovs noturētos mēra krēslā, pretējā gadījumā sabiedrībai var tikt darīts zināms, kādus Meļņika rīkojumus Zatlers pildīja, ko intīmā brīdī solīja Putinam un kādas ļaunprātības perināja ar Šleseru krievu balagānā “jv”

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > andrisskrastins 01.10.2012. 11.09

    pecisk…RP padosies un necīnīsies.
    _________________________
    Pieredze gan rāda, ka RP var cīnīties tikai par SC koalīcijā, ja šos nepieņems, tad padosies Vienotībai:)

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Egitazz > andrisskrastins 01.10.2012. 13.50

    Bet
    es jums baigo noslēpumu atklāšu – Rīgas Brīvostā sēž arī vienotība! Bet nesen KNAB izdevis kārtējo atzinumu, ka viss ir kārtībā. Bet daži te teic, ka ja tiesībsargājošas iestādes saka, ka viss atbilst likumam, nevar tas spriedelēt līmenī “bet mums liekas, ka tur kaut kas pretlikumīgs notiek”

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > andrisskrastins 01.10.2012. 18.31

    kolpants
    Vai Tu domā ka vienam V pārstāvim RB ir kāda teikšana salīdzinot, cik tur ir no Rīgas ielikti valdē! ja nemaldos no Rīgas valdē ir 4 pārstāvji vien! Pārsvars ir acīmredzot, lai pieņemtu lēmumus savās interesēs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > andrisskrastins 01.10.2012. 13.25

    Klusais,
    “. Arī Rīgai būs grūti tā turpināt tērēt naudu …”
    Grūti gan nebūs tērēt, ja būs ko tērēt, tur jau tas jautājums, bet ušakovieši jau nedomās kā pelnīt, bet brēks, ka vainīga valdība, kura nepiešķir dotācijas vai 100% Ie.ienāk. nodokli! Vai tad nu iemeslus neatradīs?
    Taču šeptēšanās pa Rīgas brīvostu ir sevišķi gards kumoss un šie ušakovieši jau nu no tā neatteiksies, un viņu elektorātam taču vienalga, ka tik savējie pie kumosa.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > andrisskrastins 01.10.2012. 14.01

    @kolpants
    pastāsti noslēpumu, kurš tad?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > andrisskrastins 01.10.2012. 11.09

    Pēc stāstiem no RD , Amerika spārns diezgan bravurīgi deklarē par V un pārējo nacionāļu sabradāšanu nākamajās vēlēšanās. Ka tik nesanāk smaga pohaina vilšanās. Arī Rīgai būs grūti tā turpināt tērēt naudu …

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu