Inga Gaile un Maima Grīnberga saņem žurnāla „Latvju Teksti” dzejas balvu • IR.lv

Inga Gaile un Maima Grīnberga saņem žurnāla „Latvju Teksti” dzejas balvu

33
Dzejniece Inga Gaile. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Literārā žurnāla „Latvju Teksti” 2012.gada dzejas balva šogad piešķirta dzejniecei Ingai Gailei par dzejoļu krājumu “Migla” (Mansards) un atdzejotājai Maimai Grīnbergai par Penti Sārikoski grāmatu “Tiarnia” (Mansards).

Balvas tika pasniegtas klasiskās dzejas vakarā „Ziedi Daugavai”, kas notika Ikšķilē uz Daugavas dambja.

Literārais žurnāls „Latvju Teksti” katru gadu septembrī pasniedz savu dzejas balvu par gada spilgtākajām oriģināldzejas un atdzejas grāmatām. Grāmatas izvērtē žurnāla redakcijas pārstāvji: Guntars Godiņš (galvenais redaktors), Liāna Langa (literatūras nodaļas redaktore), Kārlis Vērdiņš (kritikas nodaļas redaktors) un Jānis Ozoliņš (kritikas nodaļas redaktors).

Ingas Gailes dzejoļu krājumu žūrija novērtējusi šādi: „Pirmoreiz latviešu dzejā tik mērķtiecīgi un asi problematizēts sievietes tēls, ar kura palīdzību autore ne tikai uzdod neērtus jautājumus par mūsdienu dzīvi un vēsturi, bet arī pielūdz un slavina dzīvību, trauslo, bet nepieciešamo saikni starp paaudzēm, mācās ticēt cilvēcībai un liek to darīt arī lasītājam.”

Savukārt par Maimas Grīnbergas veikumu atdzejā žūrija teikusi, ka „latviešu lasītājam uzdāvināta iespēja pilnībā iepazīties ar spilgtā somu modernista, kaislīgā sapņotāja un marksista Penti Sārikoski triloģiju”. 

Žurnāla „Latvju Teksti” dzejas balva iepriekš ir piešķirta šādiem literātiem – 2010. gadā Jānim Rokpelnim par dzejoļu krājumu „Nosaukums” (Neputns, 2010), Ingmārai Balodei par poļu dzejnieka Ādama Zagajevska dzejas izlases „Svešā skaistumā” (¼ Satori, 2009) atdzejojumu, 2011.gadā balvu saņēma dzejniece Anna Auziņa par krājumu „Es izskatījos laimīga” (Mansards, 2010).

 

Komentāri (33)

janazakovica 18.09.2012. 16.31

kaa sacits…stradat negribas nemaz..laikam dzejnieks busu..

0
0
Atbildēt

1

    ilmisimo > janazakovica 18.09.2012. 17.54

    Jā- tai vietā,lai būvētu kosmosa kuģus ar ko vagot dzimtenes laukus- tā vietā kaļ pantus un sacer rīmes!

    Kāds pagrimums!

    Razbrods un šatāņija…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu