Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Vecmeitas
Kristīne Simsone

 

ooo Vecmeitas / Bachelorette. Holivudas ballīšfilmu žanru ir skārusi emancipācija – pēc Paģirām, Projektiem X un citām līdzīgas konsistences lentēm uz ekrāna «atlaiž» arī dāmas. Trīs nenovīdīgu līgavas māsu piedzīvojumi nemīlētas draudzenes vecmeitu ballītē ir izspēlēti, nekautrējoties no pārspīlējumiem un vulgaritātes, drosmīgi kontrastējot ar lielu daļu sentimentālo kinoproduktu, kas mērķēti sieviešu patēriņam. Filma ir gaužām nenopietna, muļķīga un brīžam histēriski smieklīga, lai gan savā neveiklībā arī iemanās aizskart sirsnīgu noti. Simpātisko aktrišu ansambli diriģējošā Kirstena Dansta spēlē aukstu un slimīgi sāncensīgu aprēķinātāju, parādot, ka savu profesionālo spozmi nezaudē arī klaji nenopietnās filmās. No 14.septembra.

Nezūdošais ļaunums: Atmaksa / Resident Evil: Retribution. Jau piektais (!) no videospēlēm adaptētās Nezūdošā ļaunuma filmu sērijas turpinājums. Šoreiz režisoram Polam Andersonam ir piemirsies piešķirt sižetu, jo uz ekrāna redzamais atgādina murgainu ainu savirknējumu. Ar dažiem atelpas brīžiem galvenā varone Milas Jovovičas paskatā te mūk no teatrāli sagrimētu zombiju pūļa, te sašauj tos anatomiski detalizētās ainās. Savukārt nepaplašināto teikumu dialogi vien ir ko vērti! Ja nav žēl sava laika, varbūt pat noķersit mirkli jautrības. No 14.septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu