Baltijas pērle • IR.lv

Baltijas pērle

2
Galvenajās lomās franču aktieri Emanuela Riva (86) un Žans Luijs Trentiņāns (82)

Ieteikumi: ko vērts noskatīties kino festivālā Baltijas pērle no 14. līdz 24.septembrim


Kinokritiķes Kristīnes Giluces ieteiktās filmas

Mēness lēkta karaļvalsts (Moonrise Kingdom), rež. Vess Andersons, ASV, 2012. Neapšaubāmi viena no labākajām Vesa Andersona filmām. Mēness lēkta karaļvalsts fascinē ar savu bērnišķīgo labestību un līdz pēdējai vīlītei nostrādāto vizuālo pasauli, kas, protams, nav nekas cits kā režisora domas materializācija. Melanholisks un konspiratīvi komisks stāsts par bērnību un pārāk ātru tās zaudēšanu ar lielisku aktieru ansambli – Bilu Mureju, vēl nekad šādi neredzētu Brūsu Vilisu un Tildu Svintoni.
Seansi: 14.septembrī plkst.19.20 un 18.septembrī plkst.19.25 Kongresu nama Lielajā zālē

Medības (Jagten), rež. Tomass Vinterbergs, Dānija, 2012. Medības varētu pat dēvēt par perfektu filmu – tā ir dramaturģiski spēcīga, jo rada milzu līdzpārdzīvojumu, emocionāli dziļa un ar izcilu aktierdarbu, kas Madsam Mikelsenam Kannās pelnīti atnesa vētrainas ovācijas un balvu. Filma satriec ar to, cik viegli ir sagandējama dzīve – pietiek tikai ar uzmanības trūkumā nonākuša bērna meliem, lai paštaisnā un pareizā sabiedrība kļūtu dzīvnieciski brutāla. Mana Kannu kinofestivāla favorīte.
Seansi: 15.septembrī plkst.16.45, 20.septembrī plkst.19.45 un 22.septembrī plkst.21.30 Splendid Palace Lielajā zālē

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu