Pavļuts atbrīvo Privatizācijas aģentūras valdi • IR.lv

Pavļuts atbrīvo Privatizācijas aģentūras valdi

18
Vēl līdzās - Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētāja Iveta Zalpētere un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Lita Krone, LETA

Pagaidām aģentūru uzticēts vadīt “Sorainen” juristam Spridzānam

Pirmdien notikušajā Privatizācijas aģentūras (PA) akcionāru sanāksmē pieņemts lēmums atbrīvot līdzšinējo aģentūras valdi un valdes priekšsēdētāja pienākumus no otrdienas, 11.septembra, līdz jaunās valdes iecelšanai uzticēs Latvijas Riska kapitāla asociācijas valdes loceklim un zvērinātu advokātu biroja “Sorainen” vecākajam juristam Ansim Spridzānam. Par to „Nozare.lv” informēja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Savukārt valdes locekļa pienākumus pildīs Ekonomikas ministrijas (EM) Juridiskā departamenta vadītājas vietnieks Kaspars Lore.

PA akcionāru sapulcē pirmdien pieņemts lēmums izteikt neuzticību līdzšinējai PA valdei, atbrīvojot visus četrus tās locekļus no amata. Līdz šim PA valdes priekšsēdētāja bija Iveta Zalpētere, bet valdes locekļu amatos darbojas Gundega Drēska, Egils Zariņš un Verners Lūsis.

Sapulcē tika pieņemti grozījumi PA statūtos, uz pusi samazinot valdes locekļu skaitu, un līdz jauno valdes locekļu konkursa noslēgumam iecelta pagaidu valde divu cilvēku sastāvā, lai nodrošinātu PA darbības stabilitāti, nepārtrauktību un tai uzticēto pienākumu profesionāli un kompetentu izpildi.

Valdes priekšsēdētāja pienākumus no otrdienas līdz jaunās valdes iecelšanai pildīs Spridzāns, kurš ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Juridiskajā augstskolā, augstāko profesionālo izglītību ar jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē, kā arī pirmā līmeņa profesionālo izglītību uzņēmējdarbības un administrēšanas programmā Banku augstskolā.

Savukārt valdes locekļa pienākumus pildīs Lore, kurš ir ieguvis augstāko profesionālo izglītību ar jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē. No 2001.gada Lore strādā EM un ir viens no atbildīgajiem ierēdņiem gan par ministrijas kompetencē esošajiem privatizācijas, gan par valsts kapitāla daļu pārvaldības reformas īstenošanas jautājumiem. Arī iepriekš Lore pildījis gan PA, gan arī Tiesu namu aģentūras valdes locekļa pienākumus.

“PA patlaban ir daļu turētājs vairākos valstij svarīgos un vērtīgos uzņēmumos, tāpēc tās vadībai ir jābūt pietiekami augstai kompetencei un profesionalitātei ne vien nekustamo īpašumu atsavināšanas un juridiskajos jautājumos, bet arī ar aktīvu pārvaldīšanu saistītajos jautājumos. Par to diemžēl līdzšinējā sadarbība neliecina, jo šāda kompetence bijusi PA darbinieku vidū, bet ne valdes līmenī. Turklāt arī ar valdes kā komandas darba organizēšanu un konstruktīvas darba vides radīšanu aģentūrā iepriekšējā sastāvā valdei nav veicies,” skaidroja Pavļuts.

Atklāto konkursu uz PA valdes locekļu amatu plānots izsludināt tuvākajā laikā, lai līdz gada beigām pilnvērtīgu darbu varētu sākt jaunā valde.

“Jaunās, samazinātās PA valdes, kuras abi valdes locekļi tiks izvēlēti atklātā konkursā, viens no galvenajiem uzdevumiem būs ilgākais divu gadu laikā mērķtiecīgi, plānveidīgi un profesionāli izbeigt PA darbību atbilstoši uzlabotajai darbības izbeigšanas stratēģijai. Masveida privatizācijas process Latvijā ir beidzies jau pirms vairākiem gadiem, PA darba apjoms samazinās un ir sāktas nozīmīgas reformas valsts kapitāla daļu kopējā pārvaldības sistēmā, tāpēc nav nekādas nepieciešamības ilgstoši turpināt PA darbību,” norādīja ekonomikas ministrs.

Jau ziņots, ka šā gada augustā tika publiskots SIA “Moi” audits par PA darbību, kurā tika secināts, ka kopējā psiholoģiskā atmosfēra aģentūrā raksturojama kā nomākta un darba produktivitāti bremzējoša. Toreiz Ekonomikas ministrija ziņoja, ka plānots sagatavot arī grozījumus PA statūtos, lai samazinātu aģentūras valdes locekļu skaitu.

Līdzšinējā PA vadītāja Zalpētere 5.septembrī iesniedza atlūgumu un paziņoja, ka no 5.oktobra pametīs aģentūras vadītājas amatu. Valdība Zalpēteri PA vadītājas amatā iecēla 2010.gada 10.augustā.

 

Komentāri (18)

enjoy 10.09.2012. 16.55

Pavļutam un Sprūdžam laiks pielikt miesassargus. Vēl arī tam Dombrovskim (Slavikam), kurš meklēs ostu pazudušo peļņu.

+16
-1
Atbildēt

0

dagne7 10.09.2012. 20.28

Gribas novēlēt panākumus RP ministriem Pavļutam un Ķīlim, jo viņi grib mainīt iepriekšējo gadu bezdarbības un savtīgo interešu rezultātā izveidojušos sistēmu savās nozarēs tāpēc pretdarbība ir neizbēgama, bet Spŗūdžam vajadzētu pamācīties no Repšes savulaik pielaistajām kļūdām, uzbrūkot frontāli un visiem uzreiz, bez diplomātijas diezin vai kaut ko varēs panākt.

+13
-1
Atbildēt

0

kkristaps 10.09.2012. 15.59

Prieks, ka potenciālā kriminālnoziedznieka taustekļi palēnām tiek apcirsti …

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu