Latvieša izstrādāto adrešu grāmatiņu adaptēs "iPhone" un "Android" • IR.lv

Latvieša izstrādāto adrešu grāmatiņu adaptēs “iPhone” un “Android”

22
SIA "Cobook" izstrādātājs un līdzdibinātājs Kaspars Dancis. Foto: Edijs Pālens, LETA

„Cobook” patlaban ir iesācējuzņēmums bez vērā ņemamiem komerciāliem ieņēmumiem un darbojas “TechHub Riga”

Alternatīvo elektronisko adrešu grāmatiņu “Cobook”, kuru kopš maija bez maksas lejupielādējuši vairāk nekā 250 000 “Macintosh” datoru lietotāju, drīzumā adaptēs “Apple” “iPhone” telefoniem, kā arī perspektīvā pielāgos mobilo ierīču saimei, kas darbojas ar “Android” operētājsistēmu, sarunā ar biznesa portālu “Nozare.lv” teica “Cobook” līdzdibinātājs un izstrādātājs Kaspars Dancis.

Viņš teica – lai tālāk attīstītu un maksas versijā reklamētu un pārdotu starptautiskos informācijas tehnoloģiju (IT) medijos pozitīvi vērtēto kontaktu vadības rīku, vajadzētu līdz pat miljonam eiro (700 000 latu) no kāda riska kapitāla investora, taču to varētu izdarīt arī ar mazākām investīcijām, ja “Cobook” pārdos par maksu līdzīgos tempos, kā lejupielādēja bezmaksas versiju.

Vaicāts par kapitāla piesaistes stratēģiju uzņēmumam, kas līdz šim finansēts galvenokārt ar paša naudas un darba ieguldījumu, Dancis teica: “Ir dažādi varianti. Pieticīgākajā gadījumā ir iespējams, ka vispār nevajag investoru. Taču, ja visu mēģinām attīstīt maksimāli, tad varētu mērķēt uz kādu miljonu eiro (700 000 latu).”

Dancis “Nozare.lv” stāstīja, ka esot attīstīta uzlabota “Cobook” testa versija, kas iekļauj lietotāja kontaktus no interneta pakalpojumu sniedzēja “Google” resursiem, galvenokārt e-pasta platformas “Gmail” kontaktus. Pāris dienas vēlāk uzlabotā versija “Cobook 1.1” bija pieejama visiem interesentiem un tai pozitīvu atsauksmi veltīja pazīstamais IT portāls “TechCrunch”.

Dancis teica, ka iedvesmu attīstīt “Cobook” ieguvis, ņemot vērā “Macintosh” galda un portatīvos datoros komplektā iekļautās adrešu grāmatiņas “Address Book” trūkumus.

“Sākās ar to, ka pats gribēju sakārtot savu adrešu grāmatu. Bija liela nekārtība, un arī sapratu, ka sociālos tīklos ir daudz kontaktu ar noderīgu informāciju, bet tie nebija manā “Apple” kontaktu sarakstā. Tad sāku domāt par to, kā tos varētu savienot. Nebija neviena risinājuma, kas to spētu apmierinoši izdarīt,” sacīja aplikāciju izstrādātājs.

Dancis atzina, ka ikdienā piekļuvi kontaktiem cilvēks visbiežāk meklē, lietojot telefonu. Tādēļ notiek darbības, lai “Cobook” adaptētu “iPhone” un pēc kāda laika arī telefoniem ar “Android” operētājsistēmu. To izmanto vairāku starptautisko ražotāju – “Samsung”, “HTC,” “LG”, “Motorola” u.c. – ražotiem telefoniem.

“Tā ir nākamā lielā lieta, pie kā strādājam. Konkrētus termiņus nevaru minēt. Taču “iPhone” drīzumā ir gaidāms “Cobook”,” sacīja Dancis.

Savukārt “Cobook 1.1” jau esot solis pretim “Android” tirgum. Dancis prognozēja, ka “Cobook” “Android” versija varētu tikt izstrādāta gada laikā.

“Lielākās izmaiņas – integrācija ar “Google”, kas var būt aktuāla “Android” ierīču lietotājiem, kuriem kontakti glabājās “Google” resursos. Tas būs veids, kā “Android” lietotājiem šos kontaktus dabūt uz savu “Macintosh” datoru,” uzņēmējs komentēja jaunākās versijas izstrādi.

Dancis Latvijas Universitātē no 1996. līdz 1998.gadam mācījies datorzinības. Strādājis ar IT saistītos darbos vairākos Latvijas uzņēmumos, tostarp “Latvijas Mobilajā telefonā”, “Exigen”, kā arī starptautiskās kompānijās “Genesys” un “Conservos”, kur piedalījies uzņēmuma pārdošanā telekomunikāciju sistēmu koncernam “Alcatel Lucent”, iegūstot līdzekļus, ar ko 2011.gada pavasarī dibināt “Cobook”. Kompānija patlaban ir iesācējuzņēmums bez vērā ņemamiem komerciāliem ieņēmumiem un darbojas “TechHub Riga” telpās.

 

Komentāri (22)

mariam 10.09.2012. 09.15

Patīk, ka IR konsekventi kultivē šo jomu – rakstīt par dažādiem jauniem, bet veiksmīgiem (un lielākoties diezgan inovatīviem un radošiem) biznesiem, kas attīstījušies Latvijā. Gan interesanti, gan arī it kā ļauj cerīgāk (Latvijas) nākotnē raudzīties.

+7
0
Atbildēt

1

    mediacloud_lv > mariam 10.09.2012. 09.36

    Jā. Starp citu, lai cik dīvaini tas nebūtu, gribētos arī kaut ko lasīt par neveiksmju stāstiem. Bez lieka patosa, bet ar zināmu devu paškritikas un analīzes – kāpēc uzņēmumam X (ar lielisko ideju) neizdevās gūt panākumus?
    No citu kļūdām taču var iemācīties daudz vairāk kā no “panākumu receptēm”.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Danuta Freimane 10.09.2012. 11.57

Vajadzības, bet arī patriotisma un ziņkāres dzīts ielādēju Latvijas puišu veikumu – esmu patīkami pārsteigts !

1 – Iespējas savienot datus no dažādiem saviem pakalpojumiem kā Linked-In, vai G-mail ir lieliskas.
2 – jūt izstrādātāju pieredzi ar ‘lielajām’ programmām – katrai lietiņai vai iespējams personalizēt iestatījumus un pieslēgtajam servisam – piekļuves tiesības.

Thumbs-Up !
Lai veicas un Start-up sāk pelnīt !

+1
0
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 10.09.2012. 12.08

Андроид и так глючная программа, а если к ней еще приложил руку латыш, то тогда вообще тушите свет.

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu