Pa spirāli augšup • IR.lv

Pa spirāli augšup

4
Igors Grigorjevs

Izglītības politikā vairāk nekā jebkad agrāk sadzirdu aicinājumu vecāku līdzdalībai

Pirms gada pirmo reizi kā direktors uzrunāju Zaķumuižas pamatskolas skolēnus un žurnālam Ir ieskicēju savu izmaiņu teoriju. Nu man ir unikāla iespēja padalīties ar paveikto un ieskicēt pārdomas jaunā mācību gada priekšvakarā.

Mūsu iecerētā Zaķumuižas pamatskolas vērtību programma ir piesardzīgs veiksmes stāsts. Iepriekšējā mācību gada sākumā ar vecākiem definējām piecas rakstura iezīmes, kuras nepieciešamas personīgajā un darba dzīvē veiksmīgam cilvēkam – mērķtiecība, neatlaidība, atbildība, godīgums un cieņa. Uzdrukājām tās uz nelielām uzlīmēm, kuras nonāca skolas darbinieku rīcībā. Savukārt katra skolēna somā nonāca «vērtību klade», kurā skolēns ielīmēja mācību gadā saņemtās uzlīmes. Skolēnu kladēs nonāca godīguma uzlīmes par atzīšanos skolas pulksteņa saplēšanā, cieņas uzlīmes par regulāru skolas sētnieka sveicināšanu, neatlaidības uzlīmes par ilgstošu darbu angļu valodas rezultātu uzlabošanā. 

Sevišķu vērību pievērsām mērķtiecības izkopšanai. Audzināšanas stundās skolotāji runāja ar skolēniem par individuālajiem mērķiem un atalgoja tos skolēnus, kas ikdienas dunā spēja šos mērķus nepazaudēt no redzesloka. Kopumā vērtību programmu augstu novērtēja gan vecāki, gan skolēni un skolotāji. Šajā mācību gadā programmu attīstīsim. Veltīsim papildu individuālā darba stundu, kurā klases audzinātāji ar atsevišķiem skolēniem un skolēnu grupām vienosies par mērķiem un pārrunās skolēnu progresu mērķu sasniegšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu