Bling, bling — selerijas zaļais! • IR.lv

Bling, bling — selerijas zaļais!

6
Savā dzimtenē Zviedrijā H&M ir iecienīts, taču visienesīgākais tirgus ir Vācijā, jo tur arī visvairāk veikalu — 394.
Ieva Alberte

Septembrī apģērbu veikali H&M būs arī Rīgā. Kāpēc tagad? Ir devās uz Stokholmu izvaicāt saimniekus

Ar H&M man saistās tāds gadījums. Neapoles tūrisma informācijas centrā lūdzu parādīt ceļu uz H&M. Kungs kartē viszinīgi ievilka divus milzīgus apļus, kas gandrīz vai savienojās un faktiski aizņēma visu karti. Kad bijām nogājuši jau stundu, veikala nebija. Sāku īdēt. Griezāmies atpakaļ. Atkal stunda. Un veikals tomēr parādījās. Tur mēs ar draudzeni ienirām. Iemesls – saprātīgas cenas, kādu nav apģērbiem Latvijā. Kad zviedru ķēde šogad paziņoja par ierašanos Rīgā, nopriecājos. Un beidzot mēs ar kaut ko esam priekšā igauņiem – viņiem H&M veikali būs nākamgad, mums no 15.septembra galerijas Centrs trīs stāvos, Alfā – divos.

Modes pazinēja Una Meistere gan par to nepriecājas. «H&M ir zviedru masu modes haizivs jeb fast-fashion, ko var salīdzināt ar McDonald’s.» Ažiotāža, kas sacelta ap veikala atvēršanu Rīgā, esot provinciālisma iezīme. «Kļūstam par vēl vienu globālo punktu izplešanās ķēdē. Tas nav ne labi, ne slikti. Vecāki var priecāties, jo H&M apģērbs ir labs risinājums bērniem – tas kalpo, kamēr bērns izaug no tā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu