Bijušais Ēlertes padomnieks iestājas Lindermana partijā • IR.lv

Bijušais Ēlertes padomnieks iestājas Lindermana partijā

92
Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta pētnieks Andrejs Berdņikovs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Tas esot simbolisks protesta solis, lai pārbaudītu Latvijas demokrātiskumu

Bijušās kultūras ministres Sarmīte Ēlertes (Vienotība) padomnieks integrācijas jautājumos politologs Andrejs Berdņikovs iestājies Vladimira Lindermana veidotajā partijā “Par dzimto valodu”, raksta “Vesti segodņa”.

Kā laikrakstam izteicies Berdņikovs, pēdējā laikā Latvijā aktivizējies “īsts karš pret citādu domāšanu”, kas arī esot kļuvis par iemeslu viņa lēmumam iestāties partijā, citē LETA.

“Esmu iekšēji nobriedis spert simbolisku soli, lai uz savas ādas pārbaudītu politiskā režīma demokrātiskumu Latvijā. Neskatoties uz riskiem, kas pastāv gan man, gan manai ģimenei, es publiski paziņoju par savu lēmumu iestāties partijā “Par dzimto valodu”, kas ir zināmā mērā protesta akcija,” saka Berdņikovs. “Tieši šī partija pašlaik tiek pakļauta vistiešākajām represijām tās politisko motīvu dēļ.”

Uz šādu soli Berdņikovu esot pamudinājuši vairāku latviešu politiķu un politologu komentāri, arī Ēlertes izteikumi. Viņa intervijā radio “Baltkom” esot apvainojusi savu bijušo padomnieku nelīdzsvarotībā. “Acīmredzot viņš ir nelīdzsvarots cilvēks. Viņa viedokļu amplitūda ir ārpus tām robežām, kurās varētu runāt par līdzsvarotību. To īso laiku, ko viņš bija kultūras ministres padomnieks, viņš pilnībā atbalstīja integrācijas pamatprincipus. Tie ir pilnīgā pretrunā tam, ko aizstāv Lindermans,” Ēlertes teikto šajā intervijā citē “Vesti segodņa”.

Lindermans, radio “Baltkom” komentējot Bedņikova lēmumu iestāties viņa partijā, izteicies, ka Berdņikovs “esot gluži līdzsvarots cilvēks. Mūsu partija ir tā demonizēta, ka, protams, politiskajā vidē viņa [Berdņikova] lēmums izraisīja nenormālu skandālu. Viņi jau sen neuzskatīja viņu par savējo, bet vienalga viņiem likās, ka ir arī “labie krievi”. Tādi, kas nekad neies Lindermana partijā. Jo manā partijā it kā nākot tikai margināli elementi.”

 

Komentāri (92)

buchamona 27.08.2012. 08.35

Tas esot simbolisks protesta solis, lai pārbaudītu Latvijas demokrātiskumu…+++ Ušakovs ar sirdi bija pret krievu valodu, kā otro valsts valodu Latvijā, un, realizējot šo referendumu, tikai vēlējās uzsākt dialogu ar latviešiem. Berdņikovs, piesakot karu latviešu tautai, pārbauda Latvijas demokrātismu :). Visa šī glumās ” diplomātiskās” frāzes man atgādina “miera baložus” uz ” brežņevlaiku plakātiem. Viss tik pat ciniski, tik pat ciniski kā paziņojumi par Latvijas “atbrīvošanu” no fašisma Ušakova rīkotajos 9. maija pasākumos, vai arī Kremļa okupantu saukļi par latviešu proletariāta atbrīvošanu no latviešu buržujiem 1940. gadā.
Nesaprotu, kam vēl ir jānotiek, lai Latvijas demokrātiskās sabiedrības daļa atzītu šitos putinistus par savas valsts ienaidniekiem un vienreiz mobilizētos politiskai cīņai pret viņiem.

+30
-4
Atbildēt

1

    dace_ampermane > buchamona 27.08.2012. 08.52

    riņķī apkārt

    Nesaprotu, kam vēl ir jānotiek, lai Latvijas demokrātiskās sabiedrības daļa atzītu šitos putinistus par savas valsts ienaidniekiem un vienreiz mobilizētos politiskai cīņai pret viņiem.

    Latvijas demokrātiskās sabiedrības daļa daļa nesēž politiķu krēslos un neko nevar darīt. Latviešu politiķi ir caurcaurēm sasmērējušies un ja viņi sāktu kaut ko darīt tad šeit sāktos zemestrīces, tsunami, dubļu nogruvumi plus kārtīgs bardaks kura dēļ viņi zaudētu savus ienesīgos darbus/nedarbus. Un tādēļ viņi pieturās pie savas iespējas neko nedarīt.

    +20
    -4
    Atbildēt

    0

andris902 27.08.2012. 08.40

….intervija ar Maskavas pilsētas pedagoģiskās universitātes profesoru Marku Djačkovu varētu būt kā atbilde aizvainotajiem karotājiem:

– “Vladimirs Lindermans un viņa kompānija ir īsti provokatori. Kā vietējie iedzīvotāji viņi zināja, ka rezultāts tautas nobalsošanai viņiem būs negatīvs. Viņi sacēla troksni un spieda valdību iztērēt naudu referendumam. Tagad viņi vēlas jaunu tautas nobalsošanu un lieku naudas tērēšanu.”

– Jūsu vērtējumā, latviešu valoda ir dzīvotspējīga?

– Tā dzīvos, par to nešaubos, taču ar lielām grūtībām, kas ir mākslīgi radītas. Grūtības rada Lindermana politiski provokatīvie izgājieni. Manuprāt, Latvijas valdībai vajadzētu aizliegt un aizslēgt laikrakstu “Čas” par pretvalstisku darbību. Tas, ko līdz šim esmu tajā lasījis, ir pretvalstisks, citādi to nevaru nosaukt. Krievijā analoģiskā situācijā jau sen par to būtu sacelts liels troksnis.”

http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=359320:sociolingvists-spriedze-nav-jtama-to-uzkurina


+32
-7
Atbildēt

4

    Agris Āva > andris902 27.08.2012. 19.25

    Labi gan, ka mēs neesam Krievijā, kur par (kādam) netīkama viedokļa paušanu “analoģiskā situācijā jau sen par to būtu sacelts liels troksnis.” Demokrātijā tā nenotiek. PR sarīkoja “politiski provokatīvu izgājienu…” un tika “aizslēgtas” … “par pretvalstisku darbību”. Rakstā minēto kungu uzskatiem nepiekrītu, bet tas nenozīmē, ka viņiem nav tiesību uz savu viedokli un tā izteikšanu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > andris902 27.08.2012. 23.14

    Bronks zane; Ko tu te citē? :) Tava partija nav pie varas:) Interviju padusē un joz pie Āboltiņas!
    —————
    žetons! :)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > andris902 27.08.2012. 13.32

    Мнений много, можно найти что угодно и на любой вкус.

    Вы что же, латыши? Если латыши такие. как вы, то как же неповезло этой нации. И то, что у русских есть пассионарные личности, такие, как тот же Линдерман, знаменательно.

    Линдерман не пошёл к латышам, хотя был главным редактором русской Атмоды. Как это символично.

    Потому что для многих латышей главное кровь, племя.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > andris902 27.08.2012. 10.19

    zane; Ko tu te citē? :) Tava partija nav pie varas:) Interviju padusē un joz pie Āboltiņas!

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

disassociative 27.08.2012. 08.46

Sarīdīt dažādās valodās runājošus cilvēkus nav grūti, bet kurš atbildēs, ja tiešām viss aizies par tālu un nonāks līdz reālai vardarbībai? No tādiem tipiem kā Lindermans un Osipovs neviens atbildību nepaprasīs. Drošības struktūrām sen laiks aktīvi iejaukties.

+21
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu