Urbanovičs uzdevis rakstīt alternatīvu nacionālo attīstības plānu • IR.lv

Urbanovičs uzdevis rakstīt alternatīvu nacionālo attīstības plānu

25
Jānis Urbanovičs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

SC politiķis pārmet valdībai atbildības trūkumu par savu valsti perspektīvā

Saeimas partiju apvienības “Saskaņas centrs” (SC) frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs bijis spiests izlasīt Nacionālā attīstības plāna projektu, “jo partijas jaunie censoņi uzdeva par to simtiem jautājumu”. ‘’Kad izlasīju, kļuvu dusmīgs. Aiz niknuma sasaucu kopā savus puišus un meitenes, uzdodot viņiem, lai raksta alternatīvu dokumentu,” šodien intervijā “Neatkarīgajai Rīta Avīzei” saka SC līderis.

Viņš NAP projektā neesot atradis neko nozīmīgu, “viens vienīgs frāžu savirknējums”, dokuments “ķeksītim”, kas nozīmē formālu, bez rezultāta paveiktu darbu, atreferē aģentūra LETA.

Viņam neesot saprotams, kāpēc valdība “dara visu aplam”. “Cilvēki ilgojas pēc ilglaicīgas perspektīvas un saprotamas sistēmas. Neviens taču neskumst pēc padomju laikiem, – nē, visi grib stabilu nākotni,” apgalvo SC līderis.

“Latvijai nekad nav paveicies ar labu valdību, jo premjers ikreiz nāk kā nolādēts ar nolemtību, būdams pārliecināts, ka Ministru kabineta mūžs būs īslaicīgs, epizodisks. Ja valdības vadītājs ticētu, ka patiešām spēs nostrādāt 10 gadus, viņam būtu pavisam cits valsts attīstības redzējums. Tad arī [premjers Valdis] Dombrovskis rēķinātos ar budžeta griešanas sekām, kuras atsitiena veidā nāks atpakaļ,” pauž Urbanovičs, norādot, ka galvenais valsts labklājības kritērijs ir šeit dzīvojošie cilvēki, viņu fiziskā un intelektuālā kvalitāte.

Līdzīgi kā valdības vadītājam un finanšu ministram, kuriem nav atbildības par savu valsti perspektīvā, arī Latvijas novadu vadītājiem amatā ir īslaicīguma sajūta, uzskata Urbanovičs. “Premjers un finanšu ministrs ir gatavs augstākam karjeras pakāpienam, nepacietīgi gaidot uzaicinājumu uz kādu siltu vietiņu starptautiskajās finanšu struktūrās, kur atalgojumā saņem 30-50 tūkstošus eiro mēnesī, tāpēc viņiem atbildības par savu valsti perspektīvā,” uzskata Urbanovičs. “To jūt arī Latvijas novados, kur ir tāda pati īslaicīguma sajūta, – šodien tu esi, rīt vairs ne.”

Urbanovičs prognozē, ka uz Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas rēķina ļoti daudzi gribēs iekļūt Saeimā: “Lai Dievs stāv viņai klāt. Kaut nu viņai pietiktu prāta būt izvēlīgai, jo ļoti daudzi gribēs uz viņas kamiešiem iebraukt Saeimā.” Pēc SC līdera teiktā, Sudraba ir ļoti bīstama pašreizējiem politikāņiem, jo “viņai ir stingra stāja” ‘’kā godīgai teicamniecei”.

Ja Sudraba “paliek kopā ar SC”, ieguvēji nebūtu ne viņa, ne SC, jo viņai nemitīgi atgādinātu, ka ir nopirkta; ka bijušas problēmas ar pielaidi valsts noslēpumiem, jo viņai esot tuvi kontakti ar bijušo Krievijas specdienestu pārstāvi un tamlīdzīgi, klāsta Urbanovičs. Sudraba visu laiku būšot spiesta taisnoties un pierādīt, cik tālu atrodas no SC, viņu visu laiku ķircinās, aizvainos un provocēs.

Komentāri (25)

astra_ozo 24.08.2012. 10.13

Urbanovičs uzdevis rakstīt alternatīvu nacionālo attīstības plānu, jo pats to nespēj

+16
0
Atbildēt

0

Edmunds Zālīte 24.08.2012. 10.10

nu ja oficiālajā Latvijas attīstības plānā nav iekļauts tas, ka mūs atkal pieņem mātes krievijas stindzinošajos apskāvienos. kangaram tas jālabo!

+16
-1
Atbildēt

1

    dace_roze_lmt_lv > Edmunds Zālīte 24.08.2012. 10.24

    Почему же тогда ни одна страна не попросилась “обратно в Россию”?

    Уж насколько доброжелательны к России Украина, Казахстан, Армения или Киргизия.

    Мне интересно, читали ли хуторяне книгу Оруэлла “Скотский хутор”? Она ведь про них.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 24.08.2012. 10.28

Mediji varētu citēt arī kādus citus psihoneiroloģiskās slimnīcas pacientus… nesaprotu, kādēļ dažiem ir īpašas privilēģijas gozēties mediju uzmanības centrā!
Par tām pašvaldībām taisnība – tā vien šķiet, ka Ušakovs negatavojas palikt amatā pēc 2013.gada, jo papildus nauda pašvaldībā nebūs vismaz līdz 2014.gada rudenim, kad tīri hipotētiski SC var iekļūt valdībā un pārdalīt pašvaldībām par labu IIN proporciju.

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu