Rīgas dome smilšu kaudzi pie Vanšu tilta aizvāks piespiedu kārtā • IR.lv

Rīgas dome smilšu kaudzi pie Vanšu tilta aizvāks piespiedu kārtā

22
Smilšu kalns pie Ķīpsalas. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

No uzņēmēja pieprasa atlīdzināt domei visus izdevumus, kas būs radušies smilšu kaudzes pārvietošanas rezultātā

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) pirmdien uzdevis atbildīgajām pašvaldības amatpersonām uz nākamo domes sēdi gatavot lēmumprojektu par smilšu kaudzes pie Vanšu tilta piespiedu novākšanu, LETA informēja Amerika padomniece Liene Pētersone.

Šāds lēmums pieņemts, jo 31.jūlijā beidzās kārtējais termiņš, līdz kuram SIA “Juglas krasti” bija jānodrošina smilšu kaudzes izvešana, turklāt augusta sākumā beigusies arī Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes izdotā atļauja par smilšu krāvuma pagaidu novietošanu Pieejas kanāla kreisajā pusē Balastu dambī.

Pirmdienas rītā smiltis no kalna pie Vanšu tilta rosīgi krautas smagajās automašīnās un vestas projām, novēroja Ir.lv.

Ņemot vērā, ka no 1.augusta smilšu krāvuma pagaidu atrašanās Daugavas kreisajā krastā ir nelikumīga un tās īpašnieks “Juglas krasti” reālus teritorijas sakārtošanas darbus līdz šim nav sācis, Ameriks pirmdien sasaucis darba sanāksmi, lai lemtu par pašvaldības rīcību situācijas risināšanā. Ir.lv jau rakstīja, ka Ameriks bija gatavs “ekspropriēt” no Daugavas izsmeltās smiltis.

Ameriks norāda, ka smilšu krāvums degradē apkārtējo vidi un pilsētas ainavu, tā atrašanās vieta rada apdraudējumu sabiedriskajai drošībai, tāpēc, ja smilšu īpašnieks tās mēneša laikā pēc domes lēmuma pieņemšanas neaizvāks pats, to izdarīts Rīgas dome, pēc tam izmaksas, kas saistītas ar smilšu pārvietošanu, piedzenot no “Juglas krastiem”.

“Kamēr uzņēmējs nebūs atlīdzinājis domei visus izdevumus, kas būs radušies smilšu kaudzes pārvietošanas rezultātā, viņam būs liegta iespēja turpmāk ar tām rīkoties,” skaidroja Ameriks.

Uzņēmuma “Juglas krasti” jurists Genādijs Celuškovskis biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja, ka pagaidām vēl nav saņemts domes lēmums par smilšu kaudzes novākšanu piespiedu kārtā, taču pēc iepazīšanās ar to un tajā ietverto argumentāciju, visticamāk, domes lēmums tikšot apstrīdēts.

“Visdīvainākais ir tas, ka “Juglas krasti” no Rīgas domes ne reizi nav saņēmuši uzaicinājumu piedalīties spriešanā par šo smilšu kaudzi. Šāda rīcība ir neizprotama, jo domāju, ka, tiekoties klātienē un apspriežot šo problēmu, būtu iespējams atrast kādu kompromisa risinājumu,” uzsvēra Celuškovskis.

Trešdien, 22.augustā, “Juglas krasti” saņēmuši uzaicinājumu piedalīties Īpašumu departamenta komisijas sēdē, kurā, visticamāk, tikšot lemts par atļaujas izsniegšanu.

Smiltis 75 000 kubikmetru apjomā, kas iegūtas, padziļinot Daugavas gultni, pērn “Juglas krasti” par 82 350 latiem iegādājās no Rīgas brīvostas. Saskaņā ar vienošanos uzņēmumam līdz jūlija beigām bija jāveic pilnīga smilšu izvešana, papildus nodrošinot arī vides sakopšanu pagaidu krautnes vietā un jebkuru piesārņojumu novēršanu, ja tāds būtu radies.

 

Komentāri (22)

Inese Grigoruka 21.08.2012. 10.09

Smalka shēma- jau pārdodot to kaudzi bija skaidrs, ka šim uzņēmumam nav naudas to izvest. Tagad par mūsu naudu pārvedīs uz īpašnieka zemi, atsavinās ķīlas turētājam (tā kaudze ir jau ieķīlāta- ja kas), uzņēmums pieteiks maksātnespēju, savukārt ķīlas turētājs/ jaunais īpašnieks varēs nesteidzīgi tirgot smiltis zem tirgus cenas- jo būs par mūsu naudu ”dotētas”.
Sausais atlikums- Rīga -40K LVL, SC +100K LVL.

+1
0
Atbildēt

0

vegan 20.08.2012. 17.14

Nesaprotu, cik var ņemties? Man liekas forši, ka tā smilšu čupa tur ir: gan smuki, gan jautri palēkāt un pavārtīties.

+2
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 20.08.2012. 19.36

Rīgas dome smilšu kaudzi pie Vanšu tilta aizvāks piespiedu kārtā
________________
kas spaida duomi?

+1
-2
Atbildēt

1

    ievuliitis > ilmisimo 21.08.2012. 08.39

    Kā – kas? Pašvaldību vēlēšanas pie apvāršņā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu