Valdība papildus tēriņiem šogad piešķir 70 miljonus • IR.lv

Valdība papildus tēriņiem šogad piešķir 70 miljonus

37
Budžeta portfelis. Foto: Raitis Plauks, F64

Ārkārtas sēdē atbalstīta arī pedagogu algu paaugstināšana no 1.septembra

Ministru kabinets bez diskusijām piektdien atbalstīja grozījumus šā gada valsts budžetā, kas papildus tēriņiem paredz piešķirt 70 miljonus latu. Budžeta grozījumu apstiprināšanu valdības sēdē pavadīja skaļi aplausi, vēsta LETA.

Vislielākais papildu finansējums paredzēts Satiksmes ministrijai – 20,6 miljoni latu un Veselības ministrijai – 19,5 miljoni latu. Kultūras ministrijai plānots piešķirt 5,1 miljonu latu, bet Labklājības ministrijai – 3,9 miljonus latu.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas informāciju ir palielināta nodokļu ieņēmumu prognoze 74 735 765 latu apmērā, kā arī ir palielināta nenodokļu ieņēmumu prognoze teju 22 miljonu latu apmērā, kā arī palielināta ārvalstu finanšu palīdzības ieņēmumu prognoze Ls 86 374 100 apmērā.

Valdība arī vienojusies, ka pedagogu algu zemākās likmes no šā gada 1.septembra pieaugs vidēji par 25 latiem, bet augstāk novērtētajiem pedagogiem par likmi maksās līdz pat 70 latiem vairāk. Pedagogu algu palielināšanai no šā gada 1.septembra līdz gada beigām būs vajadzīgi papildu 4,6 miljoni latu, taču šos līdzekļus ministrija atradusi no saviem iekšējiem resursiem.

Galīgais lēmums par budžeta grozījumiem būs jāpieņem Saeimai.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu