Pabriks prasa izvērtēt krievu organizācijas darbību Latvijā • IR.lv

Pabriks prasa izvērtēt krievu organizācijas darbību Latvijā

29
Ekrānšāviņš no russkie.org.lv

Ar Krievijas vēstniecības Latvijā atbalstu bezmaksas izplatīšanai sagatavotā karte kurina naidu, uzskata ministrija

Izvērtēt nevalstiskās organizācijas “Krievu sabiedrība Latvijā” darbības atbilstību normatīvajiem aktiem, kā arī organizācijas interneta vietnē ievietoto informāciju Drošības policijai (DP) lūdz aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība).

Aizsardzības ministrijas (AM) rīcībā ir nonācis organizācijas sagatavots materiāls ar padomju karavīru un Latvijas civiliedzīvotāju apbedījumu vietām Otrā pasaules kara laikā, kurā pausta pret Latviju, Eiropu un tās identitāti vērsta ideoloģiski formulēta informācija, aģentūru LETA informēja AM Preses nodaļā.

“Uzskatu, ka šī organizācija apzināti manipulē ar vēstures faktiem un terminoloģiju, mēģinot šķelt Latvijas sabiedrību. Turklāt organizācija, kas it kā pārstāv krievu kopienu Latvijā, met ēnu uz krievu tautības iedzīvotājiem – mūsu valsts patriotiem, kuri savas dzimtas nākotni saista ar Latviju. Nav pieļaujama šāda materiāla tiražēšana, kurā nacisma idejas tiek pielīdzinātas Eiropas vērtībām, tādejādi Eiropas tautas emocionāli tiek sasaistītas ar darbību pret krievu tautu un kultūru, kā arī atbalstu totalitārām ideoloģijām,” uzsver Pabriks.

Kā piektdien raksta “Latvijas Avīze”, AM rīcībā nonākusi kāda Rīgas tipogrāfijā 2000 eksemplāros drukāšanai sagatavota karte, kuras nosaukums ir “Lielais Tēvijas karš Latvijas kartē. 490 pieminekļi un karavīru apbedījumi”. Ministram neesot pretenziju pret karti, vēsta avīze, bet gan pret klāt pievienoto tekstu.

Aizsardzības ministrs norāda, ka šāda materiāla publicēšana ir uzskatāma par mēģinājumu ar informācijas kara metodēm ietekmēt Latvijas sabiedrību un apšaubīt Latvijas valsts centienus samierināt karojušās puses, kā arī ierobežot iespēju saņemt visaptverošu vērtējumu par Otrā pasaules kara notikumiem Latvijas teritorijā. LA min piemērus tendenciozajiem vērtējumiem, piemēram, “Eiropas izsmalcinātās sistēmas upuri”, “cilvēkus mocīja eiropiešu geto” utt.

Par šāda materiāla izdrukām un publicēšanu Pabriks informējis arī izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, brīdinot par to iespējamo nonākšanu mazākumtautību skolās.

Karte, pēc avīzes ziņām, ir sagatavota ar Krievijas vēstniecības Latvijā atbalstu un paredzēta bezmaksas izplatīšanai. Tās autors esot organizācijas “Krievu sabiedrība Latvijā” biedrs Aleksandrs Ržavins.

“Krievu sabiedrība Latvijā” izveidota 1995.gadā, kad sašķēlās Latvijas krievu kopiena. Tās priekšsēdētāja ir Tatjana Favorska, kura no PCTVL kandidēja 10. un 11.Saeimas vēlēšanās.

 

Komentāri (29)

oktaavs 17.08.2012. 18.45

Latvijā praktiski vairs nav nevienas lojālas krieviskas partijas, TV kanāla, avīzes, radio vai kaut cik ietekmīgas organizācijas, kuru nekontrolētu mūsu mīļie austrumu draugi.
Nauda var visu. Liela nauda var pilnīgi visu.

+9
0
Atbildēt

1

    dace_roze_lmt_lv > oktaavs 17.08.2012. 21.24

    Если бы латыши не были злобными и провинциальными дикарями — не все, но лидеры латышского народа, имеется в виду — то и ситуация была бы другая. Как правильно сказал Зандерс: Юрканс им не нравился – пришли Ушаков с Урбановичем. Ушаков с Урбановичем им не понравился — пришли Линдерман с Осиповым.

    Латыш (при власти) не умеет договариваться, он умеет ругаться. Он не знает о компромиссе.

    Он не знает, как это, сделать так, чтобы обеим сторонам было хорошо.

    Он знает только насилие, знает, что надо заставлять и принуждать. А чужое мнение – игнорировать.

    Рабство на протяжении столетий.

    0
    0
    Atbildēt

    0

gliters 17.08.2012. 10.46

Netieku skaidrībā – Pabriks ir “pārkrāsojies” vai tiešām nācis pie sajēgas?

+12
-5
Atbildēt

9

    dro > gliters 17.08.2012. 11.22

    zirnekliene Šeloba. Arī zirnekļus ķer uz mušpapīra?:)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    inesite15 > gliters 18.08.2012. 00.09

    Viš, may be, nivienu brīdi nava bezsajēgā bijis :))) – hameleons i laba pozīcija, ja nekā cita sava jau iekšā nava …
    Jau no piJonieru vecuma :)
    Vnk KATRAM ir SAVA SAJĒGA – un jumsējās, šaubu nava, ira no tām – dažādajām :) – un liels jautājums, kura kam derīgāka vai kaitīgāka … :)

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 17.08.2012. 11.55

    Varbūt… JV gan ir pietura ceļā uz Abreni. Ar šādiem “mājieniem” viņi riskē nepārkāpt to slieksni, kas nepieciešams, lai varētu “tirgusplacī” vispār iekļūt. Protams, ja viņi ir gatavi noslēgt “biznesu” šis Saeimas pilnvaru beigās, tad cita lieta…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > gliters 17.08.2012. 11.32

    zirnekliene Šeloba. Arī pirms 11. saeimas vēlēšanām.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > gliters 17.08.2012. 11.12

    Līdz vētrai vēl tālu :)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > gliters 17.08.2012. 11.48

    zirnekliene Šeloba. JV nav Abrene, bet jaunie censoņi dod mājienu, ka arī gatavi kaut ko pārdot:)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 17.08.2012. 11.30

    lno
    Abreni un retoriku pēc 10. Saeimas vēlēšanām aizmirsusi neesmu…
    Bet kāpēc tieši Pabriks ir konsekventi uzņēmies “patriota” lomu?

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 17.08.2012. 11.39

    Pēc 11. Saeimas vēlēšanām Pabriku un Štokiju aizēnoja Zatlera “tanki”. Pieņemsim, ka Pabriks (vienīgais no visas V) ir apjēdzis, ka “vēlēšanas tūvojas”…
    Bet ir cits jautājums – ko ar savu dīvaino izturēšanos cer “noķert uz mušpapīra” NA?
    Vnk gribēju teikt, ka politiskā “kopbilde” izskatās mazsaprotama…

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 17.08.2012. 11.19

    Ar RP daudzmaz skaidrs, kamēr Pabrika pēdējās laika konsekventā nostāja vismaz man ir mīkla. Ja tā padomā – ir gan laiki pienākuši, SCP darbonis nosoda JV, kamēr redzams NA pārstāvis saka, ka šis pasākums ir visnotaļ pieņemams un neviens no NA viņam publiski neiebilst… Pabriks parūpējas gan par to, lai filma par leģionāriem tiktu atjaunota, gan ceļ trauksmi par šīm kartēm, turpretī NA kā ūdeni mutē ieņēmuši un pat nekomentē šīs lietas… Turklāt interesanti, ka V kopumā pēdējā laikā nav manīti “patriotisma uzplūdi”, ar to izceļas tieši Pabriks.

    +15
    -2
    Atbildēt

    0

dro 17.08.2012. 11.29

Izvērtēt nevalstiskās organizācijas “Krievu sabiedrība Latvijā” darbības atbilstību normatīvajiem aktiem, kā arī organizācijas interneta vietnē ievietoto informāciju Drošības policijai (DP) lūdz aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība).
____________________
Aizsardzības ministrs nezin, kāds ir DP galvenais uzdevums? Amizanti:) Atgādināšu, DP prioritāte jau no Kalvīša laikiem ir pensionāru uzraudzīšana, kuri valdībai raksta kritiskas vēstules, un Pabrikam kā Kalvīša valdības Ārlietu ministram to nu gan vajadzēja zināt.

+9
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu